T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

41. Večernjakova biciklijada

Od Zagreba do Samobora pedaliralo preko 2000 biciklista

Svjetski dan bicikla 3. lipnja u Samoboru je u znaku  41. Večernjakove biciklijade. Biciklistička karavana koja je iz Zagreba krenula u 10 sati stigla je oko 11:20 sati u Samobor na Vugrinščak. Na cilju je bicikliste, njih preko 2000, predvođene gradonačelnikom Zagreba, Tomislavom Tomaševićem i glavnim urednikom Večernjeg lista, Draženom Klarićem dočekala gradonačelnica Petra Škrobot.

„Iznimno mi je drago da se Večernjakova biciklijada drugu godinu za redom ponovno, nakon 40 godina, održava u Samoboru, jer za tu manifestaciju emotivno su vezani naši građani. I ove godine biciklijada je okupila velik broj sudionika, a osim uživanju u bicikliranju nudi pregršt zabavnih sadržaja za čitavu obitelj. Pozivam sve da nam se pridruže na Vugrinščaku te da ne propuste večernje koncerte“ – poručila je gradonačelnica Petra Škrobot.

Nakon pedaliranja, rutom dugom oko 22 kilometra, uslijedilo je druženje uz gastro ponudu, brojne igre i radionice za djecu, wine&paint radionice, pub kviz te kupanje u bazenima na Vugrinščaku. 

Vrhunac zabave bit će večernji koncerti Vatre i Prljavog kazališta. Koncerti počinju u 19:45 sati, a ulaz je slobodan.

Za povratak iz Samobora u Zagreb osiguran je prijevoz autobusima koji će u 21 sat te u ponoć kretati iz Livadićeve, odnosno kod mosta ispred hotela "Lavica" s ciljem na zagrebačkoj Ljubljanici.

Objavljeno: 03.06.2023.