T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Mjesni odbori

Akcija čišćenja

Ovog vikenda čisti se ilegalno odlagalište otpada

Akcija čišćenja

Na inicijativu Ronilačkog kluba “Geronimo”, neprofitne udruge iz Zagreba, koja se, uz primarnu orijentaciju na obuku i edukaciju ronilaca, već dugi niz godina bavi organiziranjem, ali i aktivnim učešćem u brojnim ekološkim akcijama čišćenja podmorja, jezera, rijeka i okoliša diljem Republike Hrvatske, Grad Samobor podržao je akciju čišćenja ilegalnog odlagališta otpada. 

U subotu, 4. lipnja od 10 sati članovi Ronilačkog kluba će uz pomoć stanovnika mjesnih odbora Konščica i Kladje te uz logističku podršku Grada Samobora i Komunalca čistiti dio šume na području Baltinog Jarka, odnosno prometnice koja spaja naselja Konščicu i Kladje.

Tamo su otkrili još jedno ilegalno odlagalište, a riječ je o najraznovrsnijim tipovima otpada; od građevinskog materijala do sortiranog otpada, komunalnog te dijelova automobila i vrećica s raznovrsnim sadržajem.

Planirana je organizirana akcija čišćenja navedenog odlagališta, u kojem bi sudjelovalo dvadesetak ljudi, članovi Ronilačkog kluba, stanovnica mjesnih odbora te ostali zainteresirani volonteri, a koji će zajedničkim snagama prikupiti i sortirati otpad.

Objavljeno: 01.06.2022.