T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Mjesni odbori

Uređuju se prometnice

Uređuju se prometnice i šetnica u Bregani

Intenzivno se radi na uređenju prometnica na području Samobora.

Početkom listopada dovršeni su radovi na asfaltiranju Posavske ulice u dužini od 400 metara. Radovi su obuhvatili i izgradnju oborinske odvodnje.

Stanovnici Bašić Brega također su dobili novouređenu prometnicu. Odrađeni su pripremni radovi te je asfaltiran kilometar prometnice. Sa završetkom radova na Bašić Bregu krenulo se s radovima na još nekoliko lokacija.

U Ulici Tepec počeli su radovi na izvanrednom održavanju, a početak zahvata je 350 metara od raskrižja Ulice svete Ane i Ulice Tepec u smjeru Cerja. Duljina zahvata je 658 metara, a završetak radova planiran je 10. studenog.

U Ulici Marka Vukasovića radi se na uređenju ceste u dužini od 400 metara.

U Molvicama su aktualni radovi u Ulici Vinogradi gdje se radi na uređenju ceste u dužini od 400 metara. Također u tijeku je izgradnja nogostupa na Molvičkoj cesti, od Ulice Mali dol do Školske ulice.

Na inicijativu MO Bregana, duž šetnice u Bregani, krenuli su radovi na uređenju. Zasađeno je preko 70 stabala tulipanovca (Liriodendron tulipifera) i stupolike ukrasne trešnje (Prunus serrulata 'Amanogawa'). Radi se o vrstama koje dobro podnose gradske uvjete, a vodilo se i računa da stabla ne izazivaju alergijske reakcije kod ljudi. S obzirom da se radi o šetnici kojom građani vole šetati, također će biti obnovljene parkovne klupe i košare za otpatke.

Objavljeno: 28.10.2022.