T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Dodijeljena priznanja uspješnim sportašima

Gradonačelnica uručila priznanja Sadei Bećirović, Dini Šimuncu, Niki Slaček, Josipu Šančiću i Vladimiru Šintiću

U ponedjeljak, 20. studenog, u Gradskoj vijećnici Grada Samobora, održan je svečani prijem za sportaše koji su, svatko u svom sportu, ostvarili značajan međunarodni uspjeh. Gradonačelnica Grada Samobora, Petra Škrobot, dodijelila je tom prilikom priznanja Sadei Bećirović, Dini Šimuncu, Niki Slaček, Josipu Šančiću i Vladimiru Šintiću.

Sadea Bećirović, članica Karate kluba Samobor, u sastavu je hrvatske ženske kumite reprezentacije osvojila brončanu medalju na nedavno održanom 26. Svjetskom prvenstvu u karateu u Budimpešti. Dino Šimunec, član Karate kluba Samobor, osvojio je brončanu medalju na međunarodnom turniru Youth league u organizaciji Svjetske karate federacije u meksičkoj Meridi. Josip Šančić, predsjednik i trener Judo kluba Samobor, osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svjetskom judo prvenstvu za veterane u Abu Dhabiju. Nika Slaček, članica Judo kluba Profectus, osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 70 kilograma na Europskom kadetskom judo kupu u mađarskom Gyoru, dok je Vladimir Šintić, jedan od osnivača Hrvatske kyokushin karate organizacije, član predsjedništva Odbora za kyokushin karate Hrvatskog karate saveza te licencirani međunarodni sudac A kategorije, na generalnoj skupštini WKO organizacije promaknut u 6. DAN zbog zasluga, rada i doprinosa kyokushin karateu, Europskoj i Svjetskoj organizaciji. Uz nagrađene, dodjeli priznanja nazočili su i čelnici Grada Samobora – gradonačelnica Petra Škrobot, zamjenik gradonačelnice Petar Burić te predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić kao i predsjednik i trener Karate kluba Samobor, ujedno i podpredsjednik Samoborskog športskog saveza, Darko Šimunec te trener u Judo klubu Profectus Matija Frlić.

Nagrađeni sportaši redom su zahvalili na prijemu i poručili kako su zahvalni što se njihov rad i trud prate i prepoznaju. Predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić čestitao je nagrađenima u ime gradskog vijeća i u svoje osobno ime te zahvalio što sjajnim rezultatima promiču ime grada Samobora. Zamjenik gradonačelnice Petar Burić također je čestitao nagrađenima i zaželio im puno uspjeha u budućnosti uz što manje ozljeda.

Gradonačelnica Petra Škrobot naglasila je kako je za ovakve rezultate potrebno puno rada i odricanja te kako su ovakvi izvanredni sportaši ponos grada Samobora. ''Vi ste ambasadori našeg grada. Sretna sam da ste ostvarili ovoliko mnogo dobrih rezultata i sigurna sam da će ih u budućnosti biti još mnogo. Na Gradu je da vam bude podrška na tom putu i mi ćemo se truditi da se svaki vaš uspjeh i nagradi u okvirima naših mogućnosti. Usmjereni smo na razvoj i napredak samoborskog sporta kako bi ovakvih susreta bilo još više'', poručila je gradonačelnica Škrobot.

U ime Samoborskog športskog saveza okupljenima se obratio njegov podpredsjednik, Darko Šimunec. Zahvalio je gradonačelnici na prijemu te je čestitao kako sportašima, tako i njihovim trenerima na rezultatima. Poručio je kako su ovakva priznanja poticaj i za daljnji rad i zalaganje.

Dobitnicima priznanja pripale su i novčane nagrade. Sadea Bećirović novčanu nagradu dobit će temeljem Odluke Gradskog vijeća o mjerilima za dodjelu nagrada za sportska ostvarenja, a ostale sportašice i sportaši novčanu će nagradu dobiti temeljem Odluke gradonačelnice koja može iznimno dodijeliti nagrade izvan kriterija propisanih Odlukom kada sportsko postignuće ima osobitu vrijednost i značaj.

Objavljeno: 20.11.2023.