Grad Samobor

Građani

Ekologija se uči od najranijih dana

24.05.
2018.

Brončani status Eko-škole i Zelena zastava za Dječji vrtić Izvor u Mlinskoj ulici

Visoko u zrak podignuta je u četvrtak, 24. svibnja, Zelena zastava u parku našeg najstarijeg dječjeg vrtića, DV Izvor u Mlinskoj ulici, kao znak stjecanja brončanog statusa Eko-škole, koje dodjeljuje nacionalni koordinator programa Eko-škola u RH Udruga Lijepa naša.

Brojne goste, roditelje, ravnatelje ostalih naših vrtića, predstavnike Komunalca, ravnateljicu JU Zeleni prsten Zagrebačke županije Martinu Glasnović i, prije svega dječicu i njihove odgajateljice, koji imaju i najveće zasluge za dobivanje ovog vrijednog statusa, pozdravila je najprije ravnateljica vrtića Martina Trošelj.

Zahvalila je djeci i djelatnicima koji su uložili velik trud da bi ekologija postala način njihova življenja i bila utkana u mlade živote, uvjerena da će te vrijednosti i svijest o očuvanju prirode ponijeti u svoje obitelji i njegovati u daljnjem životu. Zahtjevna, ali i ugodna zadaća im je očuvati status Eko-škole, u čemu će im u novim projektima, a pripremaju u parku poučnu stazu te sudjelovanje u međunarodnom projektu Lov na biljke, pomoći njihovi "kumovi" – Komunalac, Zeleni prsten Zagrebačke županije i Grad Samobor, koji su im i do sada pružali veliku potporu.

Gradski pročelnik Juro Horvat čestitao im je na odrađenom poslu i zasluženom priznanju te im poželio da još dugo zadrže svoju Zelenu zastavu.

Za svoje goste male "pčelice, ribice, bubamare, zvjezdice, zvončići i leptirići“ pripremili su bogat program, tijekom kojeg su odraslima ispričali i pokazali što sve znaju te kako i zašto brinu o svojem okolišu. Zastavu su s veseljem, uz eko-himnu svojeg vrtića i u društvu prijatelja i teta, podignuli Luka Lehpamer i Lucija Celizić, nakon čega su se svi zajedno nastavili družiti i kovati planove za nove eko pothvate.