Grad Samobor Grad Samobor Logo

Manifestacije

FA Mladost u Velesu

10.07.
2019.

Grad Samobor već niz godina uspješno ostvaruje suradnju s gradovima prijateljima, što dokazuje i činjenica kako se uvijek rado odazovu pozivima na suradnju

Tako je proteklog tjedna naš samoborski folklorni ansambl Mladost sudjelovao na 16. Festivalu folklora Veles 2019, u prijateljskom gradu Velesu u Makedoniji.

FA Mladost je sudjelovanjem na međunarodnom festivalu folklora predstavio ne samo naš grad, već cijelu Hrvatsku. Nastupili su uz bok ansamblima iz Turske, Bugarske, Poljske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Italije. 

Ansambl se uspješno predstavio pjesmama, plesovima te prikazom običaja sjeverozapadne  Hrvatske i to koreografijama iz Međimurja, Zagorja te prikazom Samoborske svadbe. U četvrtak 4. srpnja Ansambl je gostovao u općini Čaška, a 5. i 6. srpnja programe je izveo na festivalskoj pozornici u Velesu. 

Sve okupljene je  pozdravio i gradonačelnik grada Velesa koji je prije svega svima zahvalio na odazivu i zaželio da se uspješna suradnja svih gradova prijatelja i dalje nastavi. Dodao je kako upravo kroz kulturnu baštinu na najbolji način postajemo ambasadori svojih država i bogate povijesti i tradicije.