T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Festivali

Završna večer Samobor Jazz festivala

Dva lijepa koncerta s prokušanim repertoarom i gostima

U nedjelju, 27. lipnja, završilo je gotovo cjelotjedno druženje s glazbenicima koji su nastupali na ovogodišnjem izdanju Samobor Jazz festivala, tijekom kojeg su unazad 17 godina različite jazz izričaje predstavila brojna imena svjetske i domaće glazbene scene.

Tradicionalnom koncertu Gradske glazbe Samobor prethodio je nastup Oridano Gypsy Jazz Banda, ovaj puta u četveročlanom sastavu, koji već desetak godina, uz vlastite skladbe, njeguje i u svojem stilu prenosi ostavštinu slavnog Djanga Reinhardta.

Orkestar Gradske glazbe Samobor, pod vodstvom Roberta Polgara, nakon "sušne" godine, kada su u pitanju bile probe i nastupi zbog pandemije, posegnuo je u već poznati repertoar, što nije umanjilo ni vrijednost ni značaj koncerta, jer vjerna publika dodatno uvijek nagradi trud i volju glazbenika, koja ni ovaj puta nije izostala.

Uz već poznate soliste instrumentaliste Gradske glazbe, svojim vokalnim interpretacijama koncert su upotpunile Kristina Koščević, Rea Ivanic, Vanda Winter, Marija Šerić Dudjak, kojima se pred sam kraj pridružio i Sergej Žerajić.

S par uvodnih rečenica u najavi koncerta voditelj Mislav Maroević podsjetio je i na gotovo 215 godina dugu tradiciju samoborske Gradske glazbe, a svoje sugrađane i brojne posjetitelje pozdravio je zamjenik gradonačelnice Petar Burić, poželjevši svima još jednu ugodnu glazbenu večer u Samoboru, ali i najavio iznalaženje rješenja za itekako potrebnu gradsku koncertnu dvoranu.

 

Objavljeno: 28.06.2021.