T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Gradske potpore za poticanje zapošljavanja

Javni poziv za dodjelu potpora za (samo)zapošljavanje

Gradske potpore za poticanje zapošljavanja

I ove je godine Grad Samobor izdvojio znatna sredstva za poticanje zapošljavanja u privatnom sektoru te je javni poziv u tijeku. Ukupno se putem javnog poziva dodjeljuje 59.800 eura. Osobito se potiče zapošljavanje mladih, a poslodavci koji će zaposliti osobu u dobi do 30 godina dobit će i veću subvenciju. Ovo je jedna u nizu mjera kojima Samobor potiče zapošljavanje te se nedavno slijedom toga treću godinu zaredom najbolji grad za gospodarstvo u Hrvatskoj. Planirana sredstva potpora za zapošljavanje mogu koristiti gospodarski subjekti koji su zaposlili osobu s prebivalištem na području grada Samobora. U tijeku je Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava kao potpora (samo)zapošljavanju u privatnom sektoru na području grada Samobora malim gospodarskim subjektima; obrtima, trgovačkim društvima i OPG-ovima sa sjedištem/prebivalištem na području grada Samobora, a koji su zaposlili osobu s prebivalištem na području grada Samobora. Javni poziv traje do 30. listopada 2023., odnosno do utroška sredstava predviđeníh u proračunu Grada. Korisnici potpora mogu biti gospodarski subjekti malog gospodarstva odnosno obrti i trgovačka društva koji prosječno godišnje imaju zaposleno manje od 250 radnika. Korisnik potpora mogu biti i poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a. Potpore su podijeljene u razrede: u uslužnim djelatnostima za novozaposlene osobe starije od 30 godina potpora iznosi 600 eura, za novozaposlene osobe mlađe od 30 godina 800 eura, dok u proizvodnim djelatnostima za novozaposlene osobe starije od 30 godina iznosi 900 eura, a za mlađe od 30 godina čak 1100 eura.

Opći uvjeti za dodjelu subvencija utvrđeni su Pravilnikom o dodjeli potpora (samo)zapošljavanju u privatnom sektoru na području grada Samobora u 2023. godini (Službene vijesti Grada Samobora br. 4/23).

Za više informacija kontaktirati:
Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj i projekte EU Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, 10430 Samobor, soba 102, telefon: 3378-163 ili na e-mail: lana.peros@samobor.hr
Dokumentaciju možete preuzeti na linku:
https://www.samobor.hr/dokumenti/download/6142

 

Objavljeno: 18.04.2023.

Javni pozivi_2023