T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Nagrađeni učenici i mentori!

Grad Samobor nagradio je učenike i mentore koji su bili uspješni na državnim natjecanjima

Nagrađeni učenici i mentori!

Grad Samobor danas je u Centru za mlade – Bunker upriličio svečanu dodjelu gradskih nagrada i priznanja učenicima samoborskih osnovnih i srednjih škola te njihovim mentorima koji su na državnim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate tj. osvojili jedno od prva tri mjesta, ekipno ili pojedinačno.

Uvodno je sve okupljene učenike i mentore pozdravila samoborska gradonačelnica Petra Škrobot čestitavši im na sjajnim rezultatima. „Ponos ste grada Samobora, ovdje smo kako bismo vam čestitali i uručili prigodne nagrade, no najveća nagrada svima vama je znanje koje ste stekli svojim radom i marljivim učenjem. To je ono što vam nitko ne može oduzeti. Budite i dalje vrijedni i težite izvrsnosti, jer u budućnosti će vam se to višestruko vratiti. Cijenite svoje mentore koji izdvajaju svoje slobodno vrijeme, motiviraju vas i s vama dijele znanje. Na tome zahvaljujem mentorima i još jednom svim nagrađenima čestitam na sjajnim rezultatima“ – rekla je gradonačelnica Škrobot i nagrađenima poželjela da se zasluženo odmore preko ljeta.

Ukupno je nagrađeno 55 učenika i 17 mentora. Uz prigodne darove dobili su i novčane nagrade.

Nagrade i priznanja za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima primili su ekipno učenici OŠ Bogumila Tonija u krosu: IVAN VOJVODA, TEO MAHOVIĆ, MARTIN FILIPČIĆ i JAKOV ŽUPANČIĆ te u rukometu: VITO KADIĆ, LUKA MARTINKO, TIN PERINIĆ BRISKY, VITO KOLETIĆ, SAMUEL MAPILELE i MATIJA BLAŽEVIĆ, MATIJA BABIĆ, RONI SEBA, JAKOV GALETIĆ, LUCIAN EĆIMOVIĆ BREKALO, PATRIK ŠKILJAN, NOA ZIJAL, TOMISLAV HERAKOVIĆ i ROKO ĐAPIĆ.

Prvo mjesto pojedinačno na državnim natjecanjima osvojili su iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša: DOMINIK ANTE STIER (Španjolski jezik), TARA RATEŠIĆ (Povijest – samostalni istraživački rad) i NIKA KNEŽEVIĆ (Povijest – samostalni istraživački rad).

MARTA KARIJA iz Osnovne škole Samobor nagrađena je za osvojeno prvo mjesto u atletici, a iz Osnovne škole Bogumila Tonija za osvojeno prvo mjesto u astronomiji nagrađeni su EVA ČAKANIĆ i NIKOLA VARENINA.

Iz Glazbene škole Ferdo Livadić za osvojeno prvo mjesto nagrađeni su: FILIP KUKULJ (violina), TOMO ŠTRBAC (saksofon) i TIN ČRETNI (udaraljke).

Za osvojeno drugo mjesto pojedinačno na državnim natjecanjima nagrađeni su: DARIN FILIPČIĆ iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša (geografija), FILIP ŠUŠKAVČEVIĆ iz OŠ Bogumila Tonija (astronomija) te iz Glazbene škole Ferdo Livadić: DORA NIZEK (flauta), KARLO KOSIĆ (saksofon), NUŠA KELAVA (udaraljke), SARA MAPILELE (udaraljke) i VITO ČRETNI (udaraljke).

Za osvojeno treće mjesto ekipno na državnim natjecanjima nagrađeni su iz OŠ Bogumila Tonija u futsalu: MARKO CIHILJ, MAXIMILIAN LOHNINGER, IVAN VOJVODA, MARTIN FILIPČIĆ, IVAN FULIR, LUKA NOVAK, JOSIP PAVLAK, MARTIN IVANIŠEVIĆ, PETAR COPIĆ i FRAN TELIŠMAN te iz Glazbene škole Ferdo Livadić Trio udaraljki: VITO ČRETNI, SARA MAPILELE i VID PAJIĆ.

Za osvojeno treće mjesto pojedinačno na državnim natjecanjima nagrađeni su iz OŠ Bogumila Tonija iz područja astronomije: PETRA GRUBEŠA i MARTIN FILIPČIĆ te iz GŠ Ferdo Livadić: JAKOV JAGODIĆ (klarinet), LUCIJA POPOVIĆ (viola), LILI OPIĆ (truba), LARA NOVOSEL (violončelo), VANJA MILANOVIĆ (udaraljke) i VID PAJIĆ (udaraljke).

Zaslužena priznanja primili su i svi mentori: SNJEŽANA HORVATIĆ (astronomija), IVANA MATIĆ

(astronomija), ISMETA ČERKEZ (rukomet), ZORAN RAJČEVIĆ (kros i futsal), MARTINA ŠIKIĆ PŠENIČNIK (atletika), KARLO MAK (povijest i geografija), LJERKA PERKOVIĆ HNATJUK (Španjolski jezik), NIKOLINA TIČINOVIĆ ČAVRAG (violončelo), GORAN GORŠE (udaraljke i trio), ZDENKA JAPEC (violina) i KREŠIMIR KOTTEK (saksofon), IVANA ŠTRBAC (flauta), VESNA RADINČIĆ (klarinet), SARA PARAĐIKOVIĆ (viola), MARIO MAGAŠ (truba), SVEN BRAJKOVIĆ (klavirska pratnja za instrumente; flauta, truba, violončelo, violina, udaraljke i SILVIJA KALŠAN (klavirska pratnja za instrument viola).

Svečanost dodjele gradskih priznanja, kojoj su nazočili i zamjenik gradonačelnice Petar Burić, predsjednik samoborskog Gradskog vijeća Miran Šoić, privremeni pročelnik za društvene djelatnosti Silvio Ivan Žugaj te ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja Samobora, svojim nastupom uveličali su mladi glazbenici Sara Mapilele na vibrafonu i Vito Čretni na cajonu koji je samostalno nastupio i na vibrafonu.

Objavljeno: 14.06.2022.