
Provodi se europski projekt "Open minds for better future"
Prema gastronomskom vodiču Gault&Millau među najboljima
Čestitamo Krčmi Gabreku 1929 Samobor i njihovoj chefici Ani Perić na novom velikom uspjehu u gastro svijetu. Krčma Gabreku 1929 Samobor prema gastronomskom vodiču Gault&Millau, jedan je od 5 najbolje ocijenjenih restorana u Zagrebačkoj županiji.
Najboljim restoranom Zagrebačke županije je ocijenjen obiteljski restoran Korak, a slijede ga Krčma „Gabreku 1929“ (Samobor), restoran „Karlo“ (Plešivica; Jastrebarsko), restoran „Mon Ami“ (Velika Gorica) i restoran „Potkova“ (Trajbar Team Zaprešić).
Gault&Millau je jedan od dva najpoznatija gastro vodiča u svijetu, a u nedavno tiskanom hrvatskom izdanju donosi recenzije 100 probranih restorana u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Moto vodiča je 'luksuz je u kvaliteti, a ne cijeni', a njegovu promociju organizirala je Turistička zajednica Zagrebačke županije.
„Možemo biti ponosni što smo, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, sudjelovali u pripremi ovakvoga vodiča i time pokazali koliko nam je važan ugostiteljski sektor za promociju turizma. Želja nam je bila pokazati standard kvalitete naše ugostiteljske ponude i mislim da smo u tome uspjeli. Naglasak je bio na promociji Zagrebačke županije, pokazali smo da se u njoj kvalitetno jede, da su domaćini uvijek dobre volje, a gosti dobrodošli“, rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.
„Ugodno je bilo pripremati ovaj vodič. Otkrili smo, pogotovo u Županiji, puno dobrih restorana. Moto vodiča je 'luksuz je u kvaliteti, a ne cijeni'. Naši ocjenjivači restorane obilaze anonimno i ocjenjuju ih prema metodologiji Gault&Millaua. Ni jedan restoran ne zna kada je ocijenjen i tko ga je ocijenio. To je snaga vodiča, jer nitko ne može utjecati na ocjenjivača“, pojasnila je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millaua Croatia.
Izvor: Zagrebačka županija
Foto: Facebook Krčma Gabreku 1929 Samobor
Objavljeno: 16.02.2022.