T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradsko vijeće

Obilježen Dan antifašističke borbe

Polaganjem vijenca odana počast

Obilježen Dan antifašističke borbe

Uoči Dana antifašističke borbe, koji se diljem Hrvatske obilježava 22. lipnja u znak sjećanja na osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda 1941. godine, u ponedjeljak, 21. lipnja, u Samoboru su ispred spomenika borcu na Trgu Matice hrvatske i u Parku domovinske zahvalnosti ispred spomenika braniteljima upaljene svijeće i položeno cvijeće u počast borcima protiv fašizma i poginulim braniteljima.

U ime Grada Samobora svečanosti polaganja vijenaca nazočila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Samobora Irena Franceković. 

Prvi je to dio obilježavanja ovog državnog praznika, koji svake godine organizira Udruga antifašističkih boraca i antifašista Samobora i Svete Nedelje na čelu s predsjednikom Petrom Raićem, jer nakon polaganja vijenaca članovi udruge u dva dana obilaze grobišta i spomen obilježja u Samoboru, Svetoj Nedelji i okolici, sve do Planine u Sloveniji, gdje im se pridružuju članovi Zveze borcev za vrednote NOB-a iz Krškog, Brežica i Slovenske Vasi.

Obilazak tradicionalno završava na sam praznik na Žumberku u Budinjaku, uz zajedničko druženje domaćih i slovenskih antifašista.

Objavljeno: 21.06.2021.