T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Početak drugog polugodišta u sigurnim uvjetima

Niži razredi u školi, viši online

Početak drugog polugodišta u sigurnim uvjetima

U ponedjeljak, 18. siječnja počinje nastava u novom polugodištu u uvjetima s nepovoljnom epidemiološkom i seizmičkom situacijom za učenike osnovnih i srednjih škola, sukladno odluci Ministarstva.

Što se osnovnih škola tiče, za učenike nižih razreda nastava će se održavati u školi, a za više razrede online.

Tim povodom 13. siječnja održan je  sastanak s ravnateljima samoborskih osnovnih škola kojem su u ime Grada prisustvovali zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat, viši savjetnik za školstvo, sport i tehničku kulturu, Marijan Kižlin te predstavnik Stožera civilne zaštite grada Samobora, Krunoslav Znika.

Iako u školama nisu prijavljena veća oštećenja, sigurnost djece, učenika i zaposlenika škola apsolutni je prioritet te će inženjer građevinarstva i ovlašteni statičar obaviti statički pregled objekata dječjih vrtića i osnovnih škola, a eventualna oštećenja sanirat će se u najkraćem roku, prema pravilima struke.

Članovi Stožera civilne zaštite u suradnji sa stručnim osobama zaduženim za zaštitu na radu obići će sve škole te održati evakuacijske vježbe za sve učenike koji pohađaju samoborske škole.  

 

Objavljeno: 13.01.2021.