Grad Samobor Grad Samobor Logo

Građani

Počinje akcija "Mir i dobro"

Počinje akcija "Mir i dobro"
11.12.
2019.

I ove zime provodi se MUP-ova oprativna akcija "Mir i dobro"

Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava Zagrebačka i ove godine uoči i u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, provode akciju “Mir i dobro”. Cilj akcije je održanje javnog reda i mira i opće sigurnosti građana u vremenu od 13. prosinca 2019. do 8. siječnja 2020. godine.

Ovom operativnom akcijom želi se upozoriti građane na moguću zlouporabu oružja, streljiva, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava i sličnih improviziranih naprava.

Pirotehnička sredstva prvog razreda su pirotehničke igračke, odnosno bengalske šibice, naboji za dječje pištolje, konfeti-bombice, pucajući ulošci za cigarete, bomboni, žabice, čepovi i vrpce, pasje bombice, šibice sa zlatnom i srebrnom kišom, naboji koji eksplodiraju pod nogama, male petarde i drugi slični proizvodi. Pirotehnička sredstva drugog razreda čine petarde, žabice, konfeti za sobnu uporabu, manje rakete i slično, a pirotehnička sredstva trećeg razreda rakete, fontane, vatrometne kutije, vodopadi, redenici, petarde s bljeskom, rimske svijeće i drugi takvi proizvodi.

Uz želju da blagdani proteknu u miru i darivanju, svim građanima djelatnici PP Samobor, žele čestit Božić i sretnu Novu 2020. godinu!