Grad Samobor Grad Samobor Logo

Novosti   /   Gradsko vijeće

Pogled u budućnost 777 godina starog Samobora 

U Hrvatskom domu održana svečana sjednica Gradskog vijeća

Veliku dvoranu Hrvatskog doma u subotu, 19. listopada, skoro do posljednjeg mjesta ispunili su naši gradski čelnici, vijećnici, predstavnici samoborskih udruga, ravnatelji ustanova i tvrtki, dobitnici godišnjih nagrada i priznanja Grada Samobora, njihovi prijatelji i obitelji, nazočivši svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Samobora u povodu Dana grada i obilježavanju njegovog 777. rođendana.

Pridružili su im se i brojni uvaženi gosti i uglednici – izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Mato Čičak, izaslanik predsjednika Vlade RH ministar Marko Pavić, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, predstavnici veleposlanstava, crkveni dostojanstvenici, zamjenici župana Zagrebačke županije Nadica Žužak i Hrvoje Frankić, saborski zastupnici Željko Lenart, Davor Ivo Stier, bivši zastupnik Branko Vukšić, gradonačelnici, načelnici i predstavnici Zlatara, Svete Nedelje, Koprivnice, Jastrebarskog, Zaprešića, Brežica, Fužina, Jelse, Klinča Sela, Kloštar Ivanića, Stupnika i prijateljskog Wirgesa te brojni drugi dragi gosti. 

Nakon hrvatske himne, koju je otpjevala Đurđica Pleše Vujica, minutom šutnje odana je počast poginulima u borbi za slobodu domovine. Uslijedio je kratak promotivni film o Samoboru, njegovim znamenitostima i uspjesima, a riječi dobrodošlice svima je najprije uputio predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, osvrnuvši se u svojem govoru na rezultate i projekte ostvarene u prošloj godini te planove za budućnost. 

Gradonačelnik Krešo Beljak iskoristio je priliku da podsjeti i na ono što nije učinjeno na vrijeme, što treba popraviti i na čemu će se pojačano raditi u nadolazećoj godini, kako bi Samobor i njegovi građani dobili sve što zaslužuju i čemu gradska uprava teži – izvrsnosti na svim razinama, što potvrđuju i brojna do sada primljena priznanja, te još boljem standardu za stanovnike Samobora, kojih je i sve više. 

Čestitke su Samoborcima uputili zamjenici župana Nadica Žužak i Hrvoje Frankić, izaslanici Vlade i Sabora Marko Pavić i Mato Čičak te bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, a gradonačelnik njemačkog Wirgesa Andreas Weidenfeller svojem je samoborskom kolegi uručio i posebnu medalju kao spomen na punih 45 godina iskrenog prijateljstva između dva grada. 

Prije dodjele nagrada i priznanja bilo je vremena i za glazbene predahe, a nastupili su naš poznati mladi pijanist Sven Brajković i Kvartet saksofona u sastavu Jan Tominić, Lovro Pajić, Anton Pavić i Tomo Štrbac, svi redom ponikli iz vrhunske samoborske Glazbene škole Ferdo Livadić. 

Svojim radom i zalaganjem u prošloj godini Plakete Grada Samobora zavrijedili su Sekula Blagojević, Alojz Gross, Grozdana Korpar, Krčma Gabreku 1929, Branimir Lozo, Mažoret klub Unity S, Vesna i Dubravko Mihalinec, Ivan Missoni, dr. Senad Muslić, akademik Vladimir Paar, Hrvatski 2cv Citroën klub, Dragomir Maji Vlahović, Fran Sokolić i Medičarsko-svjećarski obrt Oslaković. 

Godišnje Nagrade Grada Samobora gradonačelnik Beljak i predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić uručili su Klubu cestovnog i planinskog trčanja Samobor, Božidaru Laušinu, Mariji Lindić, Zoranu Peroviću i Udruzi za održivi razvoj Pozitiva Samobor. 

Ove su godine dodijeljene i dvije Nagrade Grada Samobora za životno djelo, a primili su ih Dragutin Marović i dr. Slavko Lovasić, koji je u ime svih nagrađenih i zahvalio na dobivenim priznanjima. 

Pogled u budućnost 777 godina starog Grada Samobora svojom je izvedbom skladbe Fly me to the Moon Franka Sinatre potcrtao sjajni Lovro Rimac, a onda je uslijedilo zajedničko fotografiranje, druženje uz rođendanski domjenak i obilazak centra grada, gdje su se posvuda nudile samoborske delicije.

Fotogalerija uskoro...

Objavljeno: 19.10.2019.