T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Potpore

Potpore za nezaposlene

Obrazac za ostvarivanje prava na naknadu za osobe koje su izgubile posao uslijed pandemije COVID-19

Potpore za nezaposlene

Grad Samobor je izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu za 2020. godinu te izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Samobora osigurao je naknadu za osobe koje imaju prebivalište na području grada Samobora, a koje su izgubile posao uslijed pandemije COVID-19, spomenutom mjerom osigurano je 1.000.000,00 kuna u Proračunu Grada Samobora.

Grad Samobor će svim osobama koje imaju prebivalište na području grada Samobora, a koje su uslijed epidemiološke situacije ostale bez posla i prijavile se Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a od istog ne ostvaraju naknadu, osigurati naknadu od 2.000,00 kuna mjesečno za mjesece travanj i svibanj. Onim osobama koje su se prijavile na Hrvatski zavod za zapošljavanje i koje će od istog ostvariti pravo na naknadu manju od 2.000,00 kuna, Grad Samobor će doplatiti razliku do ukupnog iznosa od 2.000,00 kuna također za mjesece travanj i svibanj.

Osoba koja ispunjava kriterije može predati ispunjeni Obrazac za ostvarivanje prava na naknadu Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, svakog dana u uredovno vrijeme.

U
z ispunjeni obrazac moraju predati slijedeću dokumentaciju:

  • presliku osobne iskaznice,
  • presliku uvjerenja o prebivalištu kojom se dokazuje kako osoba ima prebivalište na području grada Samobora najkasnije od 01. siječnja 2020. godine,
  • presliku potvrde od Zavoda za zapošljavanje kojom dokazuje kako je prijavljena na istom najranije od 16. ožujka 2020. godine i kako ne prima naknadu veću od 2.000,00 kuna mjesečno.

 

 

 

Objavljeno: 04.05.2020.

Dokumenti za preuzimanje