T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Komunalno

Radovi u Domaslovcu

Počinje prva faza sanacije kolektora sustava javne odvodnje

Radovi u Domaslovcu

Danas počinje prva faza sanacije kolektora sustava javne odvodnje u Domaslovcu. Radovi kreću od skretanja za Farkaševec Samoborski, a obuhvaćaju Domaslovečku i Željezničku ulicu u Domaslovcu. Za vrijeme trajanja radova promet će biti reguliran privremenom prometnom regulacijom, uz naizmjenično propuštanje vozila jednim kolničkim trakom. Sanacija kolektora Domaslovečka i Željeznička u naselju Domaslovec izvodit će se CIPP metodom bez iskapanja rova. Primjenom ove metode sanacije ne ometa se redovan rad kanalizacijskog sustava, povećava se kapacitet protoka postojećih cjevovoda i izbjegava se dugotrajno zatvaranje prometnica i svi problemi koji idu uz klasične metode sanacije. Izvođač radova je Solmex d.o.o., a radovi će trajati do 30. lipnja 2023. godine. Vrijednost radova je 73.734,80 eura, a cjelokupni iznos je osiguran iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Počeli su i radovi na rekonstrukciji 472 metra javne mješovite odvodnje u Vukovarskoj ulici u Samoboru, oštećene u potresu u prosincu 2020. godine.

Radovi se izvode klasičnom metodom iskapanja rova, a izvođač radova je Kolektor-Zagreb d.o.o. Rok dovršetka radova je 30. 6. 2023. godine. Vrijednost radova je 211.642,98 eura, a cjelokupni iznos je osiguran iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Objavljeno: 26.01.2023.