T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Radovi u Starogradskoj ulici

Očitovanje na zahtjev građana da se Starogradska ulica otvori za promet

Radovi u Starogradskoj ulici

S obzirom na brojne upite građana kao i peticiju koja je dostavljena Gradu Samoboru, a kojom se traži otvaranje prometa u Starogradskoj ulici u vrijeme kada se radovi ne odvijaju zatražili smo očitovanje Policijske postaje Samobor kao i Upravnog odjela za komunalne djelatnosti. Nakon što su razmotrili zahtjev građana i peticiju, nisu dali suglasnost za otvaranje prometa u Starogradskoj ulici.

Policijska postaja Samobor nije dala suglasnost na otvaranje prometa iz razloga što bi, kako navode, puštanje prometa kroz Starogradsku ulicu ugrozilo ne samo sudionike u prometu, prvenstveno pješake ali i vozila, već i objekte u Starogradskoj ulici. Predstavnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti održali su sastanak s predstavnicima investitora i izvođača radova te nadzornim inženjerom građenja te su suglasni da je nemoguće osigurati sigurnost sudionika u prometu na trasi gradilišta i zato Starogradska ulica i dalje ostaje zatvorena za sav pomet dok se ne promijene uvjeti.

"Kako je zbog izvedbe radova te zauzeća trase mehanizacijom i materijalom nemoguće ostvariti dvosmjerni promet, vožnja po nogostupu stvara ugrozu za pješake te je u nekoliko navrata došlo do dovođenja u opasnost pješaka od strane vozača koji nisu poštovali prometnu zabranu. Također, osim nedostatnog mjesta za mimoilaženje, problem predstavlja nemogućnost osiguravanja stabilnosti rova koji je u prosječnoj dubini od 4,5 m te pod prometom dolazi do mjestimičnog urušavanja istog. Pored svega, a s obzirom na dinamiku radova, izvođač nije u mogućnosti svakodnevno sanirati rov da bude u tehnički ispravnom stanju za odvijanje javnog prometa. Stav Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Samobora je da nema uvjeta za prometovanje vozila te da gradilište mora biti zatvoreno za promet do 17.04.2023. Do tada bi izvođač radova sanirao rov te bi počeli propuštati vozila kroz zonu gradilišta, uz suglasnost MUP-a, PP Samobor“ – poručuju iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti.

 

Objavljeno: 29.03.2023.