Novosti   /   Građani

Samobor pobjednik u žestokoj konkurenciji

Proglašenje najboljih hrvatskih gradova

Samobor pobjednik u žestokoj konkurenciji

U utorak, 20. listopada, proglašenjem pobjednika, u posebnim, s epidemiološkim mjerama usklađenim uvjetima, u Zagrebu je završen ovogodišnji izbor za Najbolji grad, koji već treću godinu zaredom uspješno organizira portal gradonačelnik.hr, u suradnji s Jutarnjim listom i agencijom Ipsos.

Samobor je ponovno dobio veliko priznanje i proglašen je za najbolji veliki grad u kategoriji gospodarstvo, pobijedivši u završnoj konkurenciji Zagreb, Krapinu, Dubrovnik i Varaždin. Najbolji srednji grad u istoj kategoriji je Sveta Nedelja, a među malim gradovima pobjedu je odnio Grad Hvar.

Drugu godinu zaredom Grad Krk uspio je obraniti titulu najboljeg malog grada za život, u kategoriji srednjih gradova pobjedu je ove godine odnio Rovinj, a među velikim gradovima Čakovec, koji je preoteo titulu prošlogodišnjem pobjedniku Zagrebu. I tu je Samobor bio pri vrhu, opet izabran među pet najboljih velikih gradova za život u Hrvatskoj. I Sveta Nedelja je u toj konkurenciji bila pri vrhu, u konkurenciji srednjih gradova, među pet gradova najboljih za život.

 

Objavljeno: 20.10.2020.