T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Samobor podržao ''Palčiće''

Zgrada gradske uprave osvijetljena u ljubičasto

Samobor podržao ''Palčiće''

Kao znak podrške malim, ali hrabrim borcima, prijevremeno rođenoj djeci i njihovim roditeljima Grad Samobor se i ove godine pridružio obilježavanju Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju djece i inicijativi Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići“. Zgrada gradske uprave tim je povodom osvijetljena u ljubičasto.

„Samobor kao Grad prijatelj djece rado se uključuje u ovu akciju, jer to je najmanje što možemo učiniti kako bismo podržali „Palčiće“ i njihove roditelje. Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno je niska, zato su ovakve akcije važne, jer pridonose osvješćivanju javnosti“ – poručila je gradonačelnica Petra Škrobot. „To je svakodnevna borba, puno strahova, izazova, ali i sreće kad roditelj vidi i najmanji napredak prijevremeno rođenog djeteta“ – naglasio je zamjenik samoborske gradonačelnice Petar Burić, koji je rođen kao „palčić“ i jako dobro zna kroz koje sve izazove su njegovi roditelji morali proći s njim kao prijevremeno rođenim djetetom.

Inicijativu podržava i samoborska tvrtka „Gospodari svjetla“ koja se bavi svjetlosnim dekoracijama pa je i ove godine osvijetlila zgradu gradske uprave u ljubičasto u znak podrške hrabrosti i svim borbama „Palčića“ i njihovih roditelja.

Objavljeno: 17.11.2023.