T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Udruga Budi dobro proslavila 5. rođendan

Predavanje na temu „Sve je u glavi – i zdravlje i bolest“ održao je neurolog dr. med. Goran Ivkić

Splet radosti, glazbe, učenja i druženja bila je sinoćnja završna svečanost kojom je Udruga za prevenciju raka i pomoć oboljelima „Budi dobro“ proslavila 5. obljetnicu djelovanja.

Sve članove, volontere, donatore, prijatelje Udruge i uzvanike uvodno je pozdravio predsjednik Udruge „Budi dobro“ Josip Majcan. Podsjetio je na početke djelovanja Udruge koju je osnovalo petero kolega liječnika 2019. godine u Samoboru, sa sjedištem u Rudama te se osvrnuo na aktivnosti Udruge. Pod motom „Učiniti nešto dobro za svoju zajednicu“, Udruga provodi programe edukacije, prevencije i oporavka te se zalaže da se sveobuhvatna rehabilitacija tijela, uma i duha osoba oboljelih od raka, uvrsti u zdravstveni sustav, da bude besplatna i dostupna svima. Glavni program koji provode je Tjelesni i duhovi oporavak onkoloških bolesnika na otoku zdravlja i vitalnosti (otok Lošinj), a u kojem je do sada sudjelovalo oko 150 osoba i koji je pokazao da je ta vrsta rehabilitacije izuzetno korisna, o čemu su u kratkom filmu posvjedočili pacijenti. Josip Majcan zahvalio je svima koji podupiru rad Udruge, a u znak zahvale i podrške gradonačelnici Petri Škrobot uručio je zahvalnicu.

Gradonačelnica je pozdravila sve okupljene te Udruzi "Budi dobro" čestitala 5 godina hvalevrijednog rada koji doprinosi čitavoj zajednici. „Vi ste svijetli primjer kako zajedničkim snagama doprinijeti i dati podršku onima kojima je ta podrška neophodna, a koju sustav ne daje, a trebao bi. Vi ste našli pravi put i od srca vam hvala na trudu i svakom uloženom trenutku. Čestitam vam 5 godina uspješnog rada i veselim se budućoj suradnji i zajedničkim projektima“ – istaknula je gradonačelnica Petra Škrobot.

Zanimljivo predavanje na temu „Sve je u glavi – i zdravlje i bolest“ održao je neurolog Medicinskog fakulteta i Instituta za mozak dr. med. Goran Ivkić. Tijekom predavanja s okupljenima je podijelio znanje koje je presudno u procesu liječenja. Govorio je o kompleksnosti našeg tijela, funkcioniranju mozga, globalnom problemu komunikacije, moći informacija, sposobnosti oporavka našeg tijela kroz kontekst živčanog sustava, zatim o genetici i zabludama vezanim za genetiku, epigenetici, utjecaju strahu i stresa na naš organizam te važnosti vjerovanja u liječenje.

Glazbom su svečanost upotpunili violončelistica Lara Novosel i pijanist Sven Brajković, a na kraju svečanosti, uz vodstvo članica Udruge, pjesme "Don't Worry, Be Happy" te "Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla „Jalta, Jalta“ zapjevala je publika.

Objavljeno: 12.06.2024.