T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Civilna zaštita

Više od 1,8 milijuna kuna za vatrogastvo

U JVP Grada Samobora za Florijanovo stigla nova autocisterna

Od subote, 8. svibnja, garaže Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora krasi i nova vatrogasna autocisterna, vrijedna više od 1,8 milijuna kuna. Dio je to, ne i posljednji, sustavnog višegodišnjeg ulaganja i investiranja Grada Samobora u njegovo vatrogastvo, koje se danas svojom djelotvornošću i organiziranošću ističe i daleko šire od gradskih i županijskih granica.

Prije primopredaje ključeva vozila, nazočnim profesionalnim vatrogascima JVP-a, članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Samobora, Bregane, Galgova, Ruda i Grdanjaca, zamjenicima gradonačelnika Sanji Horvat Iveković i Željku Stancu, zamjeniku pročelnika UO za gospodarstvo, razvoj i projekte EU Krunoslavu Zniki, te ostalim uzvanicima, obratili su se zapovjednik JVP Grada Samobora Mladen Žitković i predsjednik VZG Grada Samobora Željko Koščica.

Obojica su izrazili iznimno zadovoljstvo i zahvalnost na dosad ostvarenim ulaganjima za potrebe samoborskog vatrogastva, koje sada djeluje u adekvatnim prostorima, a k tome se puno pažnje posvećuje i potrebnoj opremi. Sve prisutne razveselila je i vijest, koju je prenio Željko Koščica, kako će samoborski vatrogasci u lipnju konačno i od županije dobiti pick-up vozilo za svoje potrebe.

Uručujući ključeve novog vozila zapovjedniku Mladenu Žitkoviću, zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite grada Samobora Željko Stanec naglasio je kako su kao gradski čelnici nastojali izvršiti sva obećanja i obaveze, a ukoliko i nakon izbora ostanu voditi Grad nastavit će brinuti o vatrogascima te im osigurati i potrebne auto-ljestve, kao sljedeću investiciju.

Nakon obreda blagoslova vozila i molitve župnika Ivice Cika, zapovjednik Žitković uručio je prigodnu zahvalnicu Gradu Samoboru, koju je preuzela zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, a potom su tijekom kratkog druženja svi mogli i razgledati novo vozilo.

Objavljeno: 10.05.2021.