Grad Samobor Grad Samobor Logo

Novosti   /   Građani

Vrijeme lijepih uspomena

Okupili se "veterani" bivšeg gradskog poduzeća Samobortrans

Bez neposrednog povoda u smislu obilježavanja neke važne obljetnice, više od 70 djelatnika nekadašnjeg Samobortransa – vozači, automehaničari, djelatnici službe održavanja, administracije i turističke agencije koja je bila u sklopu poduzeća, okupilo se u ponedjeljak, 28. listopada, u Hotelu Lavica, kako bi nakon punih 36 godina osvježili sjećanja na dane zajedničkog rada i prosperitetnu firmu u kojoj su mnogi dočekali umirovljenje. Makar, koliko im zdravlje i zakon dopuštaju, nekolicina njih i dalje je za volanom, jer potražnja za iskusnim vozačima je svugdje velika.

U najboljim godinama u Samobortransu je bilo zaposlenika, a Samoborci su svoje prijevozničko-turističko poduzeće izgubili 1. travnja 1983., kada ga je preuzeo zagrebački ZET, koji još i danas polaže pravo na nekadašnje garaže u Starogradskoj ulici. No, povijest je takva kakva je i danas imamo druge prijevoznike, ali to nije tema ove priče.

Ovu lijepu priču pokrenuli su bivši dugogodišnji radnici Samobortransa Mirko Matijaščić, Elvir Murić, Stjepan Dumić i Stjepan Kupres, potrudivši se pronaći svoje kolege i okupiti ih uz zajedničku večeru. Nakon puno godina, a neki od njih nisu se susretali i desetljećima, veselja i priča nije nedostajalo pa je i druženje potrajalo.

Srdačno dočekan bio je i posljednji direktor Samobortransa Miran Šoić, danas predsjednik samoborskog Gradskog vijeća, koji je pozdravio nazočne poželjevši im ugodnu zabavu, na kojoj im se nešto kasnije i pridružio.

Objavljeno: 30.10.2019.