T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Pišem ti priču

Pišem ti priču vol. 9

Proglašeni pobjednici 9. natječaja za kratku priču Gradske knjižnice Samobor.

Kratka priča 2021.

Sinoć smo u sklopu manifestacije Dani kratkopričaša proglasili pobjednike Natječaja za kratku priču kojeg organiziramo već devetu godinu za redom.

Prvo mjesto na natječaju osvojila je priča „Šljokice“ Sanje Graše, drugonagrađena je priča Martine Divić „Oni se boje, a ja?“ , a treća nagrada pripala je Mimi Juračak i priči "Čišćenje“. 

Jedna od kategorija ovoga natječaja je i Kvaka 23 – „priča s lokacijskom dozvolom“. U toj se kategoriji nagrađuju priče pristigle s adresa udaljenih do 23 kilometra od kvake knjižničnih vrata, a ove godine nagrada je pripala Maji Halapir i  priči „Pet minuta.“
Osim novčano, autori su nagrađeni i objavljivanjem priča u zbirci kratkih priča pod nazivom „Pišem ti priču“ u nakladi Gradske knjižnice Samobor.

Prema nagrađenim tekstovima samoborski likovni umjetnici crtali su priče dan ranije, a nastali crteži bit će izloženi  u izlozima knjižnice do kraja rujna.
Nagrađene priče čitala je Renata Sabljak, a za glazbeni dio pobrinuo se domaći skladatelj i kratkopričaš Ozren K. Glaser.

Na ovaj, već tradicionalni natječaj Gradske knjižnice Samobor, mogli su se javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske, a priče su se slale i žirirale anonimno. Na natječaj je pristiglo 240 rukopisa, a o najboljim pričama odlučivao je tročlani žiri u sastavu Julijana Adamović, Nebojša Lujanović i Draženka Robotić

Dani kratkopričaša završili su izvrsnom izvedbom Münchhausena, našeg poznatog glumca Vilima Matule.

Objavljeno: 16.09.2021.