T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Pišem ti priču

Proglašeni pobjednici Natječaja za kratku priču

Najbolja priča je "Špiro" Marije Dukić.

Fotografija: Kruno Solenički

Sinoć smo u sklopu manifestacije Dani kratkopričaša proglasili pobjednike Natječaja za kratku priču kojeg organiziramo već šestu godinu za redom.

Prvo mjesto na natječaju osvojila je priča „Špiro“ Marije Dukić, drugonagrađena je priča „Ljubav prema tebi“ Senke Čorak, a treća nagrada pripala je Suzani Matić i priči „Ali razvit će se još“. 

Jedna od kategorija ovoga natječaja je i Kvaka 23 – „priča s lokacijskom dozvolom“. U toj se kategoriji nagrađuj priče pristigle s adresa udaljenih do 23 kilometra od kvake knjižničnih vrata, a ove godine nagrada je pripala Đurđi Jagodić i njezinoj priči „Noć iz pakla.“ Osim novčano, autori su nagrađeni i objavljivanjem priča u zbirci kratkih priča pod nazivom „Pišem ti priču“ u nakladi Gradske knjižnice Samobor. Prema nagrađenim tekstovima samoborski likovni umjetnici crtali su i fotografirali, a nastali crteži i fotografije izloženi su u izlozima knjižnice.

Sredstva za ovo događanje omogućili su Grad Samobor i Zagrebačka županija.

Na ovaj već tradicionalni natječaj Gradske knjižnice Samobor, mogli su se javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske, a priče su se slale i žirirale anonimno. Na natječaj je ove godine pristiglo 180 rukopisa, a o najboljim pričama odlučivao je tročlani žiri u sastavu Andrija Škare, Ilija Aščić i Draženka Robotić. Natječaj koji knjižnica raspisuje već šestu godinu dosad je bio ulaznica u svijet književnosti za brojne mlade i neafirmirane autorima koji su tako dobili priliku da prvi put predstave svoje radove na književnoj sceni.

Fotografija: Kruno Solenički / Radio Samobor

Objavljeno: 14.09.2018.