T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Što čitaš?

PSIČ preporučuje

Najbolje što smo čitali u 2017. godini.

PSIČ

I mi se pridružujemo velikom broju osvrta na 2017. godinu. Članice čitateljskih grupa naše knjižnice za vas su popisale najdraže i po njima najbolje naslove pročitane u 2017. godini.

Provjerite popis i zaokružite ono što vam je promaklo, jer ovim se ukusima uistinu može vjerovati.

PSIČ 1

  1. Alessandro Baricco: Svila – Baricco, sjajan kao i uvijek! Eteričan, mističan i opušten bijeg u neku sasvim drugu realnost.
  2. Magda Szabo: Vrata – izvrsna, kao da teško piše, odnosno rečenice joj ne dolaze s lakoćom, ali tekst se čite lako i ostaje duboko urezan u sjećanje.
  3. Mihaela Gašpar: Slatkiš, duhan, britva – izvrsna, njezin stil je prekrasan, jednostavan, lagan, a očaravajući. Čista poezija, melem za dušu!
  4. John Boyne: Dječak u prugastoj pidžami – obavezna lektira za sve prosvjetare! Ne zbog ratnih okolnosti, nego zbog osvještavanja moći dječje igre!
  5. Jean-Louis Fournier - Kamo idemo, tata?  Iskrena i otvorena priča o životu jednog tate s dva dječaka s poteškoćama u razvoju - bez rukavica i društveno prihvatljivih odgovora.

PSIČ 2

  1. Gerbrand Bakker: Gore je tiho – pisana s distance, suzdržano i utišano. Neobično lijepa knjiga vrtlara – pisca!
  2. Erlend Loe: Doppler – počet ćete se smješkati, prepoznavati, pronalaziti, pa opet smješkati. To su knjige Erlanda Loea.
  3. Kristian Novak: Ciganin, ali najljepši – zavodljivo i mračno djelo. Raskošan jezik i potresne emocije između Mure i Drave.
  4. Alina Bronsky: Posljednja ljubav babe Dunje – još jedan odličan roman ove autorice u kojem smo uživali kao i u prvome. Karizmatični ženski likovi, kao poveznica oba romana, jednostavno oduševljavaju.
  5. Arto Paasilinna: Dražesno kolektivno samoubojstvo – sve je puno dražesnije kada se radi kolektivno, tako i samoubojstvo. Problem nastaje kada ti ljetna vožnja prirodom vrati volju za život. Zabavan!

 

Objavljeno: 03.01.2018.