T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Odobrena dodatna sredstava za Starogradsku

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odobrilo je Odvodnji Samobor dodatnih 102.738,85 eura

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odobrilo je Odvodnji Samobor dodatnih 102.738,85 eura za rekonstrukciju javne mješovite kanalizacije u Starogradskoj ulici i dijelu ulice Gornji Kraj u Samoboru. Za ovu operaciju ukupno je dodijeljeno 1.050.378,92 eura bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Radovi na sanaciji odvodnje u Starogradskoj ulici idu prema planu, a završeni bi trebali biti do 30. svibnja. Potom će krenuti i radovi na zamjeni dotrajalih vodovodnih cijevi.

Zbog sigurnosnih razloga za vrijeme trajanja radova Starogradska ulica zatvorena je za sav promet, osim vozila stanara i dostave gospodarskih subjekata.

Obilazni pravac iz smjera centra je preko Ulice Josipa Jelačića, Otruševeca Samoborskog, Ulice Ludvić te Ulice Gornji kraj. Navedenom trasom prometuju i linije javnoga gradskog prijevoza. Trenutna privremena regulacija prometa uspostavljena je sukladno rješenju MUP-a kojim se traži da prometnica za vrijeme trajanja radova bude zatvorena za sav promet od 0 do 24 sata.

S obzirom na samu tehnologiju izvođenja radova, a što podrazumijeva kopanje i postavljanje cijevi na dubini od 4 metra procijenjeno je da postoji vrlo visok rizik da se dogodi nesreća sa štetnim posljedicama i iz tog razloga je prometnica za vrijeme trajanja radova zatvorena za sav promet.

Molimo građane za strpljenje i razumijevanje.

Objavljeno: 16.03.2023.