T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

28. Susreti samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu 


Najljepše pjesme napisali su Zoran Perović i Lada Lokmer

Blagdan sv. Mihovila i ove su godine svojim susretima samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu obilježili članovi samoborskog Ogranka Matice hrvatske, okupivši se tradicionalno 29. rujna u crkvici sv. Mihalja na Taborcu. 
Pjesničkoj večeri, koja je održana po 28. puta, uz domaće stihopisce, nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić i gradska vijećnica Irena Kapor, a riječi pohvale organizatorima uputio je u ime Matice hrvatske njezin potpredsjednik Luka Šeput. 

Nagrada Dragica Vrbenski pripala je ove godine Zoranu Peroviću za njegovu pjesmu Opet, a priznanje za najbolju pjesmu na dijalektu dobila je tajnica samoborskih matičara Lada Lokmer za pjesmu naslova Domovina.

Predsjednik Ogranka Matice hrvatske Samobor Gordan Črpić u svojem je uvodnom govoru posebno zahvalio njihovoj počasnoj predsjednici i idejnoj začetnici ovih susreta Ranki Novosel, koja zbog bolesti nije došla, te pozdravio i tri nove članice žirija, u ime koji se svima obratila Marijana Togonal.

Minutom šutnje odana je počast i preminuloj dugogodišnjoj članici Katici Cvetković, nakon čega su uručene nagrade najboljima, a okupljeni pjesnici su pročitali svoje pjesme, koje se nalaze i u zborniku koji se tiska uz ove susrete.

Poznatim domačim popevkama, uz gitaru, sve su popratile Maja Cipek i Lada Lokmer, svima poznati duo Ma-La.

 

Objavljeno: 30.09.2019.