T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Kino

7. Rendez-vous au cinéma: francuski suvremeni hitovi u nezavisnim kinima diljem Hrvatske

Ovogodišnji filmski rendez-vous, u kojem tradicionalno sudjeluje i Kino Samobor, održat će se od 17. rujna do 17. listopada u tridesetak nezavisnih kina diljem Hrvatske. Program je nastao u partnerstvu Francuskog instituta u Hrvatskoj, Kino mreže, Kina Tuškanac, Animafesta Zagreb i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Povodom svečane 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj osmišljen je svečani program od šest filmskih naslova koji predstavljaju različite estetske trendove suvremene francuske kinematografije. Riječ je o višestruko nagrađivanim filmovima koji su ujedno privukli i mnoštvo gledatelja u kinodvorane.

Vjeran svom duhu eklekticizma, ovogodišnji Rendez-vous au cinéma bit će prilika za (ponovno) gledanje filmova koji predstavljaju veliku raznolikost stilova: od čarobne, svjetski poznate komedije Amelie, introspektivne drame Skafander i leptir, preko višestruko nagrađivanog Adelinog života, Ozonovih 8 žena, animiranog filma Avantura na Sjeveru do ekološkog dokumentarca Sutra.

U Samoboru će se program prikazati u Pop up Art kinu, na Autobusnom kolodvoru. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Raspored projekcija:

Avantura na sjeveru – 18.9. u 17h, 19.9. u 17h

Amelie – 25.9. u 19h

8. žena – 26.9. u 19h

Skafander i leptir – 2.10. u 19h

Sutra – 3.10. u 19h

Adelin život – 9.10. u 19h

Ludi Pierrot – 10.10. u 19h

Rendez-vous au cinéma organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj, Hrvatski audiovizualni centar i Kino mreža, uz partnerstvo s Animafestom Zagreb i Kinom Tuškanac. 

Objavljeno: 15.09.2021.