Grad Samobor

Koncerti

Ferrdy Potter(i) i odaja glazbenih tajni

07.03.
2019.

Fašnički koncert učenika i djelatnika Glazbene škole Ferdo Livadić

Na tradicionalnom fašničkom koncertu, održanom 1. ožujka u Glazbenoj školi Ferdo Livadić, učenici i djelatnici pokazali su još jednom da osim muzikalnosti imaju i neopisivu maštovitost i kreativnost.

Tema ovogodišnjeg fašničkog koncerta, pod nazivom Ferrdy Potter i odaja glazbenih tajni, naišla je na opće oduševljenje učenika, profesora i publike, koja je dupkom napunila dvoranu.

Već u hodniku glazbene škole pristigle goste dočekale su poznate melodije u izvedbi kostimiranog malog simfonijskog orkestra i dirigenta.

Maštovito uređena pozornica sa šeširom ispod kojeg se određivalo u koji "glazbeni dom" pripadaju svirači, svijećama koje vise u zraku, kotao pun krafni, okviri slika sa živim likovima te katedra poznatih profesora, pridonijeli su uigranom izmjenjivanju glazbenih točaka (solističkih i komornih), uz lepezu maštovitih poznatih likova. 

Uslijedilo je druženje publike i maski uz nezaobilazne krafne i obećanje da se vidimo i dogodine, ali s novom temom.
Ovim originalnim koncertom učenici i djelatnici škole pokazali su još jednom kako se uz malo volje i truda može dobro zabavljati i zadržati već godinama vedar i originalan fašnički duh. 

Bilo je to još jedno nezaboravno fašničko ludovanje, stoga, neka slike govore i ovaj puta više od riječi i imena.