T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Manifestacija izvrsnosti mladih glazbenika

VII. Smotra samoborskih studenata glazbe

U utorak i srijedu, 30. i 31. ožujka, održana je u Galeriji Prica VII. Smotra samoborskih studenata glazbe. Smotru je organizirao Ogranak Matice hrvatske u Samoboru, odnosno glazbeni odjel pod vodstvom prof. Ivana Mužanića, koji je i njezin idejni začetnik. Manifestacija je to koja pruža priliku svim samoborskim studentima glazbe u Hrvatskoj i inozemstvu da nastupe pred domaćom publikom, a uz studente instrumentaliste uključuje i studente glazbe drugih usmjerenja (muzikolozi, kompozitori, glazbeni pedagozi itd.) te profesore i suradnike visokih škola za glazbu i izvedbene umjetnosti koje pohađaju samoborski studenti.

Prve večeri brojnim ljubiteljima klasike, među kojima su bili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić i ravnateljica Glazbene škole Ferdo Livadić Zdenka Merčep, predstavili su se marimbist Franko Štrbac, klarinetisti Jan Plevko, Antonio Uremović, Filip Mikuša i Ivo Tikvica, violinistice Jana Pelikan i Ema Kalšan te mezzosopranistica Anthea Barać i Sven Brajković na klaviru.

Druge večeri svoje su glazbeno umijeće pokazali marimbist Luka Ivir, saksofonistica Agata Živoder, klavirist Fabijan Košćak, gitaristica Marta Faullend Heferer, violinist Michael James Heaton, flautistica Nikolina Hapač, violistica Rebeka Faith Heaton, violinistica Tanja Felja i klarinetistica Lucija Bošković.

Izvedbe mladih glazbenika, uz atraktivan repertoar poznatih svjetskih skladatelja koji su izabrali za svoj nastup, pratio je službeni korepetitor smotre prof. Domagoj Guščić.

Objavljeno: 01.04.2021.