T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstavljanja

Predstavili se u najboljem svjetlu

Samoborska Glazbena škola Ferdo Livadić gostovala u Varaždinu

Predstavili se u najboljem svjetlu

U utorak, 14. svibnja, Glazbena škola u Varaždinu ugostila je učenike i profesore Glazbene škole Ferdo Livadić Samobor, točnije, na poziv GŠ u Varaždinu i ravnatelja mr.sc. Davora Matačića, Stariji gudački i Mješoviti orkestar GŠ Ferdo Livadić, pod vodstvom dirigenta Adama Vidovića, po prvi su put ostvarili zajednički koncert s Gudačkim orkestrom varaždinske glazbene škole, pod ravnanjem Dade Ruža. 

Prvi dio koncerta, održanog u Velikoj dvorani glazbene škole, pripao je Gudačkom orkestru domaćina, s djelima A. Vivaldija, A. Lottera, C. Gardela i S. Joplina. 

U drugom dijelu koncerta predstavili su se učenici i solisti iz GŠ Ferdo Livadić s djelima J.S. Bacha, L. Sorkočevića, W.A. Mozarta, O. Riedinga, Ch. Dancle, L. Andersona/ D.E. Wagnera i J. Williamsa. 

Uz orkestre GŠ Ferdo Livadić nastupili su i učenici solisti: violinisti Jana Pelikan i Maks Prpić (nastavnica: Martina Razum), Rea Vuković (nastavnica Jasmina Andrašek) te Helena Hajtok (nastavnica: Zdenka Japec). Kao dirigenti predstavili su se učenici teorijskog odjela: Karla Krstinić i Fran Štengl (nastavnica: Tatjana Gaćeša) te solo pjevač Martin Rogan (nastavnica Branka Cvetković).

U srdačnoj i poticajnoj atmosferi brojna varaždinska publika  uživala je u već zrelim izvedbama poznatih djela iz riznice klasične, kao i u glazbenim obradbama zabavne i filmske glazbe. Uz prigodan domjenak nakon zajedničkog koncerta učenici i profesori nastavili su razmjenjivati dojmove ove neponovljive glazbene večeri i praviti planove za nastavak započete zanimljive glazbene suradnje ovih dviju uglednih hrvatskih glazbenih škola.  

Objavljeno: 20.05.2019.