Grad Samobor Grad Samobor Logo

Predstavljanja

Spektakularan pogled u rikverc

16.10.
2019.

Rekapitulacija Svjetskog susreta Spačeka u Samoboru u Gradskoj knjižnici

Prije nešto više od dva mjeseca, od 30. srpnja do 4. kolovoza, u Samoboru je održan 23. Svjetski susret Spačeka, kojeg je domaćin i organizator bio Hrvatski 2cv Citroën klub, čije je sjedište u Samoboru, gradu s najviše ljubitelja Spačeka u našoj državi. Danas, zahvaljujući agilnom vodstvu kluba, koje se 2015. izborilo za organizaciju ovog susreta, za njih zna gotovo cijeli svijet.

Kako je sve počelo i što sve se događalo tijekom četverogodišnjih priprema, u samoborskoj Gradskoj knjižnici u utorak, 15. listopada, govorili su predsjednik Hrvatskog 2cv Citroën kluba Goran Skrbin i njegov dopredsjednik Darko Zornjak.

Kratak film naslova The Dream obuhvatio je dio najzanimljivijih događanja za vrijeme boravka spačekista u Samoboru, nakon čega su Skrbin i Zornjak ispričali i detalje o brojnim izazovima same organizacije.

Spektakularan pogled u rikverc potkrijepljen je impresivnim brojkama i zanimljivim podacima sažetima u prigodnom tiskanom izdanju, a za sljedeću godinu čelnici kluba najavili su i izdavanje knjige, u kojoj će, uz mnoštvo fotografija, objaviti i brojne "štiklece" sa samog susreta. Ideja je i da se na zidu uz Gradnu u Kleščićevoj ulici napravi i mural kao podsjetnik na ovaj veliki događaj pa su pozvali sve Samoborce da doniraju svoje pločice od kojih bi se sastavilo ovo umjetničko djelo.

Na kraju su upućene zahvale svima, ponajprije Gradu Samoboru i svim Samoborcima, Hrvatskoj turističkoj zajednici, volonterima i brojnoj ekipi iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja, koji su, zajedno s članovima kluba i organizacijskim odborom, odradili sjajan posao.

Pohvalama i zahvalama uzvratio im je najprije predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, kojemu su se, uz čestitke vodstvu kluba, pridružili i ostali posjetitelji knjižnice.