T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstavljanja

Tiskani Facebook profil slavnog Ilirca i kompozitora

Gradska knjižnica Samobor predstavila svoju brošuru o Ferdi Livadiću

Tiskani Facebook profil slavnog Ilirca i kompozitora

Nastavljajući s izdavanjem brošura o poznatim Samoborcima, Gradska knjižnica Samobor je svoju "Facebook biblioteku", kako su ju nazvali, dopunila knjižicom o Ferdi Livadiću. Ovaj tiskani FB profil o Livadiću predstavljen je u četvrtak, 17. listopada, na Odjelu za odrasle, u povodu Dana grada i u godini kada su obilježene 220. godišnjica njegove smrti i 140. godišnjica rođenja znamenitog Samoborca.

Kustos Samoborskog muzeja Luka Kazimović kratkim predavanjem podsjetio je prisutne na najznačajnije i najvažnije momente iz povijesti našega grada, koju je u svoje vrijeme uvelike krojio i Ferdo Livadić. Iznimno je značajan Livadićev utjecaj u doba Ilirskog pokreta, jednako kao i njegova glazbena ostavština, koja tek čeka ozbiljnu valorizaciju.

Poznati događaji iz povijesti i slavni Ferdo Livadić ovim su izdanjem postali pristupačniji mlađim generacijama, što i je cilj ovih knjižica, naglasila je prilikom predstavljanja brošure Draženka Robotić, istaknuvši kako je ovo i 40. naslov u nakladi Gradske knjižnice Samobor.

Posjetitelje je, uz zahvalu samoborskim knjižničarkama i knjižničarima, pozdravila zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora Maja Gračanin, a predstavljanje je glazbeno popratila Lucija Smolković, učenica jedne od najboljih glazbenih škola u državi – samoborske Glazbene škole Ferdo Livadić.

Objavljeno: 18.10.2019.