T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

U iščekivanju 15. obljetnice Bakuša

14. Bakuš slavagorski poklopio se ove godine s ranom berbom

U iščekivanju 15. obljetnice Bakuša

Glazbeno-pjesnička manifestacija Bakuš slavagorski održana je po 14. put ove godine u subotu, 9. rujna, okupivši pjesnike, glazbenike i slikare samoborskog i svetonodeljskog Ogranka Matice hrvatske, njihove prijatelje vinogradare i članove Bratovštine sv. Vinka Slavagora, kojima su u organizaciji pripomogli Udruga Samoborska vinska cesta, OPG Franjko i Gljivarska udruga Sunčanica.

Rana berba vjerojatno je uzrokovala i manji broj gostiju na ovogodišnjem Bakušu, koji je prisutnima opet ponudio lijepo druženje uz domaću gastro ponudu.
Bakuš su otvorili kuburaši Gromovnika iz Bestovja i Đurđica Pleše Vujica izvedbom Slavagorske himne, nakon čega su stihovima, glazbom i prigodnom izložbom na terenu program ispunili članovi književnog, glazbenog i likovnog odjela MH Samobor i MH Sveta Nedelja. 

Potpredsjednik MH Samobor Zoran Perović nazočnima je, među kojima su u ime Grada Samobora bili Krunoslav Znika, a ispred županije pročelnica Ksenija Čuljak, najavio bogat i sadržajan program u povodu 15. obljetnice Bakuša sljedeće godine.

 

Objavljeno: 11.09.2017.