Grad Samobor

Festivali

Youngmasters festival 2019.

Youngmasters festival 2019.
20.08.
2019.

I ovo ljeto uživat ćemo uz zvuke mladih glazbenika

U Samoboru će i ovog ljeta odjekivati zvuci klasične glazbe, a raskošan splet kulturnih događanja u Grad donosi već dobro poznata manifestacija - Youngmasters festival, koji se ove godine održava od 24. kolovoza do 5. rujna. 

Devedesetak sudionika iz različitih zemalja okupit će se krajem ljeta u Samoboru na 9. međunarodnoj ljetnoj školi mladih glazbenika, u organizaciji Malog muzičkog ateljea. 

Kruna njihovog rada bit će Youngmasters Festival. Ovogodišnji će se program održati na čak 8 različitih inspirativnih i akustički zanimljivih koncertnih prostora.

Zahvaljujući svojoj dosadašnjoj koncepciji i obilju kulturnih događanja, Youngmasters se u 9 godina svog postojanja etablirao kao najatraktivnija ljetna škola na ovim prostorima. Zanimljiv učenicima mnogih zemalja Europe i svijeta, ovog će ljeta ponovo okupiti predavače i mlade glazbenike međunarodnog ugleda, a Samoborom će odzvanjati zvuci čak sedam glazbenih instrumenata: gitara, saksofon, klarinet, violina, violončelo, klavir, flauta i viola te neizostvano solo pjevanje. 

Uz sve navedeno njihov će boravak u Samoboru obogatiti i komorna glazba na ulici, piknik na Vugrinščaku, opušteno ispijanje kava na osunčanom Trgu uz puno smijeha i novih prijateljstava. 

Detaljan program Festivala možete naći na službenoj internet stranici, a ulaznice možete kupiti na www.ulaznice.hr ili neposredno prije održavanja koncerta na mjestu događanja. 

 

Dokumenti za preuzimanje