T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Kino

Zadnji film u starom kinu prije obnove

Premijera dokumentarnog filma Miroslava Sikavice, Glasnije od oružja

Svečanom premijerom dokumentarnog filma Miroslava Sikavice Glasnije od oružja u samoborskom kinu je u srijedu, 25. listopada, završena sezona filmskih projekcija, jer, kako znamo, zgrada Hrvatskog doma ide u kompletnu obnovu pa će tako i kino do kraja sljedeće godine dobiti potpuno novi izgled.
 
Samoborci su se odazvali pozivu pa su u lijepom broju došli pogledati ovaj odličan dokumentarac, a svojim dolaskom odužila im se filmska ekipa na čelu s redateljem Sikavicom, uz kojeg su u Samobor stigli još i producent Nenad Puhovski, montažer Miran Miošić i dizajner zvuka Martin Semenčić.
 
Film, koji je svoju svjetsku premijeru imao u Motovunu, u distribuciji je širom Hrvatske pa ga probajte negdje "uloviti". Unatoč tome što će vas podsjetiti na grozote rata, vratit će vas i u ono vrijeme kada smo svi zaista vjerovali u ljepše i bolje sutra. Glazba je bila takva kakva je bila i kakva je zapravo samo i mogla biti, o čemu u filmu govore brojni domaći glazbeni umjetnici, kritičari i svjedoci tog (ne)vremena.
 
Ugodno druženje s ekipom koja je radila na filmu potrajalo je i dulje od predviđenog, jer tema za razgovor je, kao i obično, bilo napretek.
 
Vidimo se dogodine u novom kinu!

Objavljeno: 27.10.2017.