Grad Samobor

Predstavljanja

Blaščad – pripovjetke iz dvorišta

Blaščad – pripovjetke iz dvorišta
18.12.
2017.

Zlata Bujan Kovačević u Samoborskom muzeju predstavila svoju novu zbirku priča za djecu i mlade

Svoje 18. književno djelo naziva Blaščad – pripovjetke iz dvorišta, naša poznata književnica i sugrađanka Zlata Bujan-Kovačević predstavila je u petak, 15. prosinca, u Samoborskom muzeju, u kojem su se okupili poklonici njezinog pisanog izričaja i kolege iz samoborskog Ogranka Matice hrvatske.

Rođena Goranka sa samoborskom adresom već desetljećima uspješno kroz svoje prozne i pjesničke radove povezuje svoj rodni kraj i grad u kojem živi, a ove priče vezane su pak za Srijem, u kojem je živjela nepunu godinu, ali i doživjela nebrojene zgode u velikom dvorištu prepunom domaćih životinja. 
Dugo se Blaščad "kuhala" u njezinoj glavi, naglasila je autorica, da bi konačno ugledala svjetlo dana, jer sve su priče stvarne, a u konačnici ih je trebalo prilagoditi dječjem uzrastu.

Ulomke iz knjige čitala je Vlasta Mažuranić, o ilustracijama i naslovnici Danijela Popovića pohvalno je govorio prof. Željko Nemec, svoj osvrt na knjigu iznijela je Vanda Bartulica, dok je recenziju Ljubice Šego pročitao Zoran Perović, koji je i moderirao ovo predstavljanje najnovijeg djela Zlate Bujan-Kovačević.