T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstavljanja

Muzejske priče

Samoborski muzej bogatiji je za još jednu publikaciju!

Predstavljanje dječje muzejske publikacije

Povodom Međunarodnog dana muzeja, u petak, 20. svibnja, održano je predstavljanje prve dječje publikacije Samoborskog muzeja, pod nazivom „Muzejske priče“. 
Dvadesetak prvašića iz OŠ Mirnovec, zajedno s učiteljicom i asistenticom, prisustvovalo je predstavljanju te sudjelovalo u interaktivnom programu u realizaciji učiteljice razredne nastave Marije Mapilele te kustosice Nikoline Vuković i kustosa Luke Kazimović. 
Publikacija je osmišljena kao spoj vodiča po stalnom postavu i radne bilježnice, sa zadacima, zagonetkama i pitalicama vezanim uz muzejske predmete, a s ciljem predstavljanja Muzeja najmlađim posjetiteljima na što jednostavniji i zanimljiviji način. 
Na projektu izrade publikacije sudjelovali su: Marija Mapilele kao autorica teksta, Zrinka Ostović kao ilustratorica, Nikolina Vuković kao urednica, dok je za dizajn, grafičko uređenje i produkciju zaslužan START, obrt za umjetnost i dizajn. 
Publikacija je dostupna u muzejskoj suvenirnici, a vrlo brzo, bit će dostupan i istoimeni zabavno-edukativni program namijenjen osnovnoškolskim grupama. 

 

 

Objavljeno: 20.05.2022.