T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Samobor, tak imam te rad!

Poziv na sudjelovanje u programu Samoborskog muzeja Samobor, tak imam te rad!

Samobor, tak imam te rad!

Samoborski muzej u ovoj je godini pripremio nekoliko programa kojima želi obilježiti 780 godina od osnutka grada Samobora.
Prvi od tih programa je realizacija izložbe Samobor, tak imam te rad! Za njenu realizaciju potrebni ste nam vi, dragi građani Samobora, i svi vi koji volite Samobor! Ako se bavite fotografijom, amaterski ili profesionalno, pozivamo vas na sudjelovanje u realizaciji našeg programa. 
Tema ove fotografske izložbe je Samobor i samoborski kraj: vizure, arhitektura, ljudi, običaji i manifestacije, samoborski krajolici, tradicija, povijest i sve ostalo što je vezano uz Samobor. 
Pozivamo vas da nam fotografijama otkrijete što vam je to najljepše u gradu u kojem živite ili kojega posjećujete. 
Odabrane fotografije bit će predstavljene javnosti na izložbi u Samoborskom muzeju. Otvorenje izložbe, koju će popratiti i katalog, bit će krajem ožujka 2022. godine.

Uvjeti prijave na natječaj:

1. Fotografije se zaprimaju do 10. ožujka 2022. godine, isključivo u digitalnom obliku.
2. Jedna osoba može poslati najviše 3 fotografije. Uz fotografije treba poslati popunjenu prijavnicu koju možete preuzeti na mrežnim stranicama Samoborskog muzeja.
3. Molimo autore da ne šalju fotografije koje su već objavljivane.
4. Tehnički fotografije moraju zadovoljiti sljedeće standarde: prihvaćaju se crno/bijele i fotografije u boji svih vrsta, stilova i procesa snimanja i obrade. Fotografije se isključivo šalju u digitalnom formatu na e-mail: gordana.remussini@samobor.hr, u .jpg /.jpeg/ formatu, pojedinačne veličine fotografije ne veće od 4000 pixela i ne manje od 1920 pixela po dužoj strani, rezolucije 300 dpi-a i maksimalne veličine do 10 mb-a.
Fotografiju treba imenovati: ime i prezime autora, naziv fotografije, godina nastanka
5. Tematski fotografije moraju biti vezane uz Samobor i samoborski kraj. 
6. U odabiru fotografija za izložbu razmatrat će se sljedeći elementi: kompozicija, ugođaj i poruka. Stručni žiri: Gordana Remussini, Nikolina Puljić Glasnović, Ivan Tibor Grujić,
7. Odabrane fotografije bit će predstavljene izložbom u Samborskom muzeju u ožujku 2022. godine.
8. U slučaju da se ne zaprimi dovoljno fotografija za realizaciju izložbe u prostoru Samoborskog muzeja, od pristiglih fotografija napravit će se virtualna izložba te se u tom slučaju neće tiskati katalog.
9. Imena autora čije su fotografije odabrane za izložbu bit će objavljene na mrežnim stranicama Samoborskog muzeja.

 

Objavljeno: 09.01.2022.

Dokumenti za preuzimanje