T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Suvremena znanost kroz postav muzeja

Suvremena znanost kroz postav muzeja ponovno je s nama u Samoborskom muzeju!

Suvremena znanost kroz postav muzeja

S početkom nove školske godine, u Samoborskom muzeju, održat će se nastavak programa Suvremena znanost kroz postav muzeja, u suradnji s Daliborom Paarom s Fizičkog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.


Ovoga puta očekuju nas dvije teme znanstveno-edukativnih radionica: Zeleni STEM i Zemlja je magnet.

Radionice u trajanju jednog školskog sata, namijenjene su učenicima od 2. do 6. razreda osnovne škole te se prilagođavaju uzrastu djece.

Radionice će se održavati u četvrtak, 21. 09. i petak, 22. 09. 2023. godine, u 6 termina (09:00 – 10:00, 10:00 – 11:00, 11:00 – 12:00, 12:00 - 13:00, 13:00 – 14:00 i 14:00 - 15:00 sati). U svakom terminu mogu sudjelovati dva razreda. 

Ciklus radionica „Zeleni STEM“, uz prateću izložbu, održat će se u četvrtak, 21. 09. 2023. godine. 
Djeca će imati priliku naučiti kako kućni organski otpad možemo pretvoriti u vrijedni humusnim materijal za biljke, kako roboti u suradnji sa znanstvenicima mogu očuvati biljke i životinje te što sve možemo naučiti boravkom u prirodi.
Radionice će voditi dr. sc. Maja Lang Balija i dr. sc. Dalibor Paar sa Sveučilišta u Zagrebu.

Radionice pod nazivom „Zemlja je magnet“, održat će se u petak, 22. 09. 2023. godine. 
Djeca će imati priliku saznati kako znamo da je Zemlja jedan veliki magnet, što nam magneti mogu reći o elementima u postavu našeg muzeja te kako o magnetima možemo naučiti kroz sportske aktivnosti.
Radionice će voditi dr. sc. Dalibor Paar s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Robert Bujanić, prof. kineziologije, kreator, ostvaritelj i promicatelj sportskih programa za djecu predškolske i školske dobi. Ideja radionica je da one budu interaktivne i pobude interes učenika za pojedina STEM područja te da u duhu suvremenog obrazovanja interdisciplinarno povezuju STEM sa sportom i umjetnošću.

Učiteljice i učitelji, profesorice i profesori svoj razred za sudjelovanje u radionici mogu prijaviti putem ovdje dostupnog obrasca: PRIJAVA

Objavljeno: 12.09.2023.