Ekološka proizvodnja voća
BESPLATNO UZ VAUČER HZZ-a
Program za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja voća
MIKROKVALIFIKACIJA
Vaučer za naš program možete potražiti na linku:
https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjestina/programi/ekoloska-proizvodnja-voca/
Upiti i informacije na:
pou.obrazovanje@samobor.hr
091 3360 113
091 3360 107
091 3360 199
Vrsta programa: osposobljavanje
Trajanje programa:125 sati
Od toga:
Teorijske nastave: 40 sati
Praktične nastave: 65 sati
Samostalnog rada: 20 sati
Kompetencije koje se stječu programom:
Provesti proces osnovne obrade tla na proizvodnim površinama
Provesti dopunsku obradu tla na njivi
Izvršiti tehnološki proces sjetve i/ili sadnje poljoprivrednih kultura
Provoditi proces biljne proizvodnje kontinuirano prema pravilima struke na konvencionalan i/ili ekološki način samostalno i u timu
Koristiti vrtni i ručni alat poštujući mjere zaštite pri radu
Primijeniti agrotehničke zahvate u uzgoju voća, povrća, cvijeća, ratarskih kultura, na otvorenom i u zaštićenom proizvodnom prostoru
Provesti žetvu i/ili berbu poljoprivrednih kultura
Razlikovati simptome napada štetnih organizama na usjevima/nasadima
Primijeniti ekološke pripravke u zaštiti bilja
Uvjeti upisa u program:
Završena osnovna škola
navršenih 18 godina
liječnička svjedodžba medicine rada
Sadržaj programa:
Ekološka proizvodnja voća
Priprema tla i sadnja voćaka u ekološkoj proizvodnji
Ekološka zaštita u voćarstvu
Praćenje rasta i njega voćaka
Berba voća