T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Kup mladih streličara započeo u Samoboru

Uspješni su bili samoborski streličari

Streličarski Turnir za mlade, ujedno prvi turnir u sklopu Kupa mladih, održan je u nedjelju 7. svibnja u organizaciji Streličarskog kluba Samobor. Turnir je namijenjen najmlađim streličarima u kategorijama do 15 godina, a organizaciju kupa inicirao je Streličarski klub Samobor kako bi se natjecanja za djecu odvojila od onih za odrasle i time dodatno motivirali mladi streličari za sudjelovanje na natjecanjima. Na turniru su nastupili mladi streličari iz devet slovenskih i hrvatskih klubova koji su se natjecali u tri kategorije: goli, složeni i zakrivljeni luk.

Svih osmero predstavnika Samobora postiglo je zapažene rezultate. U kategoriji zakrivljenog luka za djevojčice do 13 godina prvo je mjesto osvojila Kalista Maya Matković Petriška. U istoj dobno skupini u muškoj konkurenciji na postolju su bila čak tri Samoborca: Ivor Bujas osvojio je prvo mjesto, Karlo Marović drugo, a Dorian Bečki treće. U kategoriji zakrivljenog luka za dječake do 15 godina Pavle Burić osvojio je drugo mjesto, a u kategoriji složenog luka za dječake do 15 godina najbolji je bio Vjeran Topolovec. Iako u drugoj seriji eliminacijskog meča za zlato zbog kvara na luku nije ispucao strijelu, Vjeran je uspješno nadoknadio razliku od čak šest bodova te osvojio zlatnu medalju. Treće mjesto u ovoj kategoriji zauzeo je Samoborac Patrik Fadiga, pobijedivši u borbi za broncu svog klupskog kolegu Vedrana Jelaču.

Natjecanja je pratio velik broj navijača i ljubitelja streličarstva, ali i slučajnih prolaznika, koje je privukao ovaj zanimljiv sportski događaj. Turnir je organiziran i realiziran zahvaljujući entuzijazmu i angažmanu članova, roditelja i prijatelja Streličarskog kluba Samobor te donatora kluba.

Objavljeno: 08.05.2023.