T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Samoborski streličari na Europskom prvenstvu

Osvojene dvije srebrne medalje

Ovog je vikenda u Varaždinu završilo dvoransko Europsko prvenstvo u streličarstvu.

Ovo je prvi put da je čak troje članova Samoborskog kluba nastupilo na tako jakom međunarodnom natjecanju te da su osvojene čak dvije medalje.

I Mario Vavro i Mihovil Srebren, svaki sa svojim timom na Prvenstvu su osvojili srebrne medalje. Mario Vavro osvojio je medalju s timom seniora u složenom luku. Imali su izvrsne rezultate i nizali pobjede a u borbi za zlato našli su se s ekipom iz Danske i meč izgubili sa izvrsnim rezultatom i samo dva kruga razlike. Mihovil je s juniorima ponovio isti uspjeh, a u finalnom meču pobijedili su ih Talijani.

Treća medalja, ona brončana izmakla je „za dlaku“ Luni Pađan koja, koja je nastupila s timom juniorki u zakrivljenom luku. U borbi za broncu pobijedila ih je ekipa iz Moldavije.

U individualnim mečevima svo troje Samoboraca ispalo je u borbi za ulazak u četvrtinu finala te su završili su na devetoj poziciji.

Hrvatska reprezentacija bila je uspješna i u još nekoliko kategorija. Seniori u kategoriji zakrivljenog luka osvojili brončanu medalju a seniori golog luka srebrnu. Nastup u individualnim finalima izborila je jedino Amanda Mlinarić. Borbu za broncu nažalost je izgubila sa samo dva „kruga“ u odličnom meču protiv Britanke Elle Gibson, trenutno prve streličarke svijeta.

Objavljeno: 26.02.2024.