T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Sportska događanja

Tradicionalna sportska natjecanja za Dan grada

Samoborci nadigrali Brežice, u malom nogometu pobijedili Galgovčani

Dan grada Samobora tradicionalnim natjecanjima obilježavaju i samoborski sportaši. I ove godine Samoborski športski savez organizirao je u četvrtak, 17. listopada, u suradnji sa Športnom zvezom Brežice, susrete slovenskih i domaćih sportskih klubova, koji su se prijateljski nadmetali u tenisu, košarci, nogometu, stolnom tenisu i rukometu. Ovaj puta uspješniji su bili Samoborci, čiji su nogometaši u kategoriji U13 pobijedili Brežičane s 3:1, stolnotenisači su u konačnici dobili mečeve sa 6:4, a tenisači s 5:1. Mladi rukometaši Rudara su protiv Brežičana odigrali 38:38, a košarkaški veterani Samobora tijesno su izgubili od Slovenaca rezultatom 57:54.

Domaće i gostujuće ekipe pozdravili su ovom prigodom tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek te čelnici Športne zveze Brežice Stane Tomše i Ivan Gerjevič, a u ime Grada Samobora riječi dobrodošlice uputio im je pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat. Prijateljske i dobrosusjedske odnose sportaši će potvrditi na brežičkim terenima već u srijedu, 23. listopada, u tjednu kada i Brežice slave svoj dan.

U povodu Dana grada održan je u petak, 18. listopada, na terenu u bivšoj Vojarni Taborec, i malonogometni turnir ekipa samoborskih gradskih četvrti i mjesnih odbora. Ovaj puta slavili su Galgovčani, koji su u finalu s 1:0 pobijedili ekipu iz Klokočevca, a treći su bili nogometaši Cerja, pobijedivši kolege iz Gradne s 3:0.

Zaslužene pehare i nagrade, uz neizostavne nogometne priče, svi zajedno proslavili su nakon turnira veselim druženjem uz roštilj.

Objavljeno: 21.10.2019.