Grad Samobor

Događanja

Dječji tjedan 2019.

10.10.
2019.

Školarci gradonačelnika Beljaka pitali sve što ih zanima!

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, danas je u samoborskoj Gradskoj vijećnici školarce iz samoborskih osnovnih škola primio samoborski gradonačelnik Krešo Beljak. Umjesto 20 – ero učenika koliko je trebalo doći na današnje druženje s gradonačelnikom, došlo ih je, zbog štrajka u školama, samo devetero. S njima su bile voditeljica Dječjeg foruma, Bernardica Petravić te učiteljice Petra Birman i Vlasta Marjanović Milanović.

Druženje s gradonačelnikom Beljakom školarci su iskoristili za postavljanje pitanja.

Može li grad školarcima osigurati besplatni topli obrok? Planira li se izgradnja nove škole? Biste li ponovno htjeli biti profesor u školi? Može li Grad više financijski podupirati sportske klubove? Može li se utjecati na prijevoznike da autobusi ne kasne? Kad će se riješiti pitanje otvorene kanalizacije u ulici Jurja Dalmatinca? Podržavate li ideju korištenja tableta u nastavi? Jeste li razmišljali o izgradnji novog bazena na području vojarne ? Može li grad financirati nove ormariće Osnovnoj školi Bogumila Tonija? – pitali su učenici gradonačelnika Krešu Beljaka, a u ime školaraca iz OŠ Mihaela Šiloboda, voditeljica Dječjeg foruma pitala je može li se osigurati više autobusnih linija iz Svetog Martina pod Okićem prema Samoboru, jer sada osmaši OŠ Mihaela Šiloboda, zbog nedostatka autobusnih linija, radije upisuju srednje škole u Zagrebu, nego u Samoboru.

Osim na ta pitanja, gradonačelnik Krešo Beljak odgovorio je i na više od 30 pitanja, a koja su postavili školarci iz 5D razreda OŠ Bogumila Tonija.

Izvor: Radio Samobor