Grad Samobor

Izložbe

Izložba kreativne likovne radionice iRPo 2017./2018.

Izložba kreativne likovne radionice iRPo 2017./2018.
07.05.
2018.

IZLOŽBA KREATIVNE LIKOVNE RADIONICE

IRPO 2017. / 2018.

 

Otvorenje izložbe u petak 18. svibnja 2018. u 20:00 sati

 

Centar za mlade BUNKER

Ulica Savke Dabčević Kučar 8

10430 Samobor

 

Izložba je otvorena do 3. lipnja 2018.

 

Radno vrijeme Bunkera

utorak – subota 10-22h

nedjelja 16 -22h

 

Mali i veliki kreativci na Kreativnoj likovnoj radionici iRPo trinaestu godinu za redom razvijali su osnovne likovne tehnike i vještine. Crtali su olovkom, ugljenom i tušem po promatranju i iz mašte, a slikali su akvarelom, temperom, grattageom i kolažem. U keramici su nastali upotrebni predmeti: zdjele, tanjuri i šalice i vaze, a kiparske tehnike modeliranja su primijenili u skulpturama malih formata i reljefima. Grafiku su otkrili kroz produkciju male tiskane serije u dvije tehnike, linorez i suha igla, a radili su i monotipiju.

Likovni materijali i alati imaju svoju fizionomiju, a umjetnik prilagođava materijal karakteru motiva i likovne ideje koju obrađuje. Važna je zabava, opuštanje i zaigranost koju donosi kreativni eksperiment. Bitno je znati u pravom trenutku i na pravom mjestu upotrijebiti baš onaj element koji najbolje odgovara cjelini. Vježbajući promatranje, igre svijetla i sjene, nijanse i tonove boja, linija i ploha oblika polaznici su otkrili ljepotu koju mnogi i ne primjećuju jer gledati nije isto što i vidjeti. Baš zbog toga, kroz radionicu pokušavamo osvijestiti promatranje, doživjeti svijet koji nas okružuje i zabilježiti ga na likovni način. Svaki novi zadak je i nova likovna avantura. Radost stvaranja i estetika likovnih radova dolazi iz dubina naših duša

Želim se zahvaliti svim polaznicima Kreativne likovne radionice iRPo na trudu, kreativnosti i ljubavi prema kreativno vizualnom izražavanju. Rezultat je ova izložba na kojoj su se kreativci na svojstven i jedinstveni način likovno izrazili.

I na kraju bi završila mislima Emila Zole koji je napisao: Umjetnik je ništa bez talenta, a talent je ništa bez rada.

Stoga budimo kreativni i marljiv, koristimo i usavršavajmo talente koje imamo.

Irena Podvorac