T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Pricin atelje u našoj Galeriji

Dođi i vidi slikarski atelje Zlatka Price u našoj Galeriji!

Pricin atelje u našoj Galeriji

Pricin atelje u našoj Galeriji

 

Donacijom slika Zlatka Price gradu Samoboru 2002. godine otvorena je Galerija Prica. Od tada, na prvom katu Hrvatskog doma, javnosti je dostupna retrospektivna i kronološki organizirana izložba radova ovog slikara. Kako bi se publici dodatno približila zbirka i osoba Zlatka Price, u Galeriju smo prenijeli njegove osobne i slikarske predmete iz njegovog ateljea u Martićevoj ulici u Zagrebu.

Popratnim edukativnim materijalom "Pricin atelje u našoj Galeriji", želimo publici pružiti dodanu vrijednost - osim neposrednog upoznavanja s Pricinim predmetima, u tiskanom materijalu džepnog formata svatko zainteresirani može saznati što je sve potrebno umjetniku za nastanak jedne slike. Na izložbama se susrećemo samo sa završnim radom - točnije vidimo samu umjetninu, no dug je proces kojim se do toga dolazi.

Svatko tko se ikada pitao kako izgleda umjetnički atelje i što sve slikaru treba od slikarske opreme kako bi stvorio umjetničko djelo koje gledamo u Galeriji, može zaviriti u ovu knjižicu. Također, u njoj ćete u kratko saznati osnovne crte o slikaru Zlatku Prici i o glavnim karakteristikama njegovog stvaralaštva po ciklusima. I, naravno, odgovor na pitanje: "Zašto doći u Galeriju Prica?"

Objavljeno: 19.01.2023.