Grad Samobor

Građani

Uskrsnice za umirovljenike, osobe s invaliditetom i nezaposlene branitelje

Uskrsnice za umirovljenike, osobe s invaliditetom i nezaposlene branitelje
28.02.
2019.

Nakon što je gotovo 1.500 umirovljenika preuzelo svoje božićnice, Grad Samobor obradovat će ih i uskrsnicama povodom nadolazećeg blagdana. No, osim umirovljenika, uskrsnice će po prvi puta dobiti i osobe s invaliditetom te nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata

Za isplatu uskrsnica osigurano je 500.000,00 kuna u gradskom proračunu.

To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad iznimne kvalitete života. 

Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200,00; 300,00 ili 500,00 kuna. 

Ovim putem obavještavamo umirovljenike, osobe s invaliditetom i nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska i druga primanja do 2.000,00 kuna, kako pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju svi oni koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice, a i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima.

Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu od 1. do 22. ožujka 2019. godine. 

Obrazac se predaje na porti Gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5, 10 430 Samobor), a osim na porti može se preuzeti i na www.samobor.hr. 

Uz popunjeni obrazac obavezno je priložiti sljedeće:

  • presliku važeće osobne iskaznice, 
  • odrezak mirovine za siječanj ili veljaču 2019. godine (odnosi se na umirovljenike), 
  • potvrdu o visini dohotka i primitaka za siječanj ili veljaču 2019. godine (odnosi se na osobe s invaliditetom i na nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata)
  • presliku rješenja kojim se dokazuje kako je osobi utvrđeno postojanje ukupno priznatog invaliditeta od 80% na više,
  • presliku rješenja/potvrde kojim se potvrđuje kako osoba ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru. 

Isplata uskrsnica vršit će se u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 29. ožujka do 20. travnja 2019. godine.  

Molimo na pridržavanje navedenih rokova jer njihovim istekom prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu potpore kojom našim građanima želimo uljepšati predstojeće uskrsne blagdane.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona: 01 3378 132. 

Dokumenti za preuzimanje