Grad Samobor Grad Samobor Logo

10 brzopoteznih

Nikola Plečko, alias Nik Titanik

Nikola Plečko, alias Nik Titanik
27.07.
2017.

„Želio sam se baviti stripom i biti slikar, ali sam na likovnoj akademiji shvatio da ne znam crtati i onda sam se uselio u svijet karikature, gdje i danas sretno živim.“

Kroz 10 brzopoteznih vraća se u svoje školske dane …

  1. Zagor ili Komandant Mark? Ako moram birati onda Zagor. Zbog Čike. Bio mi je smješniji. Iako mi je crtež cjelokupnog stripa kod komandanta Marka bio draži. No, priznajem da mi je najdraži ipak bio Kapetan Miki!
  2. Prvi pročitan strip? Alan Ford, uvijek i zauvijek.
  3. Tvoj karakter s tri godine? Bio sam miran i nadasve ozbiljan. Tu negdje sam i počeo crtati i moja majka je uvijek govorila da ne budem čudan i neka se odem igrati van kao i sva ostala djeca. Ona normalna :)
  4. Zubić vila ti je donijela… Čokoladicu Životinjsko carstvo. Početkom 80-ih 20. stoljeća su koštale, ne zezam se, 5 para(!).​ Uz to sam uvijek i u svakom trenutku želio flomastere i čokoladu. Do prije par godina sam tamanio najmanje dva komada dnevno.​ Čokoladi, ne flomastera.
  5. ​Čokolino ili špek? Špek uvijek, iako se po mojoj građi ne bi reklo, a Čokolino tu i tamo. Kad ga radim klincima ujutro, uvijek napravim malo više, pa maznem par žlica dok ne skuže.
  6. Ocjena iz likovnog u osnovnoj školi? ​Petica​, ali kad nešto radiš iz strasti, ono kako te drugi ocjenjuju nije bitno.
  7. Jesi li crtao karikature profesora u školi? Jesam, u srednjoj na satu…u bilježnicu. Čak sam radio i stripove za školski list u kojima su oni bili glavni junaci.
  8. Vladanje u osnovnoj školi? Srednjoj? Vidi odgovor pod brojem 3​!
  9. ​Izlazak s curom ili crtanje? Izlazak s curom, večera, kino, pa crtanje akta cure uz vino ;)
  10. Kupuješ li stripove ili posuđuješ? Uglavnom ni jedno ni drugo. Imam par vreća starih iz djetinjstva. Tu i tamo kupim neki tvrdo ukoričeni album.

Ako vam ponestane novaca za kupovinu stripova došećite u knjižnicu i posudite stripove na Odjelu za odrasle i na Odjelu za djecu i mlade. Ako je vjerovati računalu imamo preko tisuću različitih naslova!