T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Pišem ti priču

Radionica pisanja kratke priče

s Majom Halapir

Radionica pisanja kratke priče

Treću godinu za redom Gradska knjižnica Samobor organizira radionice pisanja kratke priče koje su uvod u 12. natječaj Gradske knjižnice Samobor Pišem ti priču.
Radionice će voditi naša sugrađanka Maja Halapir.
Maja je profesorica povijesti i engleskog jezika i književnosti i zaposlena je u knjižnici.
Piše poeziju i prozu te sudjeluje u književnim natječajima. Kratke priče su joj objavljivane na portalu čovjek-časopis i VoxFeminae te u zbornicima Pišem ti priču i Biber. Na međunarodnom natječaju Biber 04 njena priča Trokut osvojila je 3. mjesto. Na pjesničkom natječaju “Josip Prudeus” njezina pjesma Noćna pjesma osvojila je 1. mjesto. Njezine su priče već nekoliko godina objavljivane (a neke i nagrađene) u zbirci kratke priče Pišem ti priču Gradske knjižnice Samobor. 
Grupa će se sastajati utorkom, tijekom ožujka, od 20 sati, a Maja će polaznicima dijeliti neke savjete i „trikove” iz spisateljskog života i upozoriti na poneke početničke greške, odnosno pripremiti sve koji to žele da svoju priču pošalju na natječaj Pišem ti priču Gradske knjižnice Samobor.

  
Na radionici će se tijekom sat i pol razgovarati, pisati i čitati. Komentirat će se priče koje polaznicima mogu poslužiti kao inspiracija ili one koje su poznate kao dobri primjeri te na koje se treba ugledati pri pisanju. 
Glavni dio radionice bit će pisanje. Polaznici će pisati kratke vježbe, no većinu posla odrađivat će kod kuće pisanjem zadaće koja će se idući put komentirati i uređivati. 
Kako stvoriti slojevite likove, kako napisati dobar dijalog i prizor, kojeg pripovjedača izabrati te kako organizirati tekst da bi se dobio dobar zaplet. Naravno, sve su to vještine koje se bruse godinama, bolje reći doživotno, no bez obzira na to u kojoj se mjeri polaznici žele posvetiti pisanju, otići se s radionice s novim znanjem i uvidima. I, naravno, novim pitanjima – što nema manju vrijednost. 
Broj mjesta je ograničen, a pohađanje radionice besplatno pa, stoga, svoje sudjelovanje do 29. veljače prijavite na e-mail adresu infogks@samobor.hr.   

 

Objavljeno: 20.02.2024.